Zoeken

VOOR GRAFITYP IS 2020 MEER DAN EEN JUBILEUMJAAR

VOOR GRAFITYP IS 2020 MEER DAN EEN JUBILEUMJAAR

Het bedrijf viert in 2020 niet alleen zijn 50-jarig bestaan maar voert eveneens een complete re-branding door in al zijn communicatie. Als apotheose start op 1 maart ook de nieuwe CEO: Patrick Nijs (56). Hij is afkomstig van Vasco Group, de groep boven radiatoren fabrikant Vasco in Dilsen-Stokkem, waar hij ook CEO was. Nijs begon zijn carrière bij ALZ en werd nadien CEO van het Nederlandse familiebedrijf MCB International actief in de metaalsector.

Grafityp is na een halve eeuw nog steeds een familiebedrijf. Tegenwoordig zijn de aandelen in handen van vier personen: Herman Bosman (die tijdelijk na zijn pensionering, de bedrijfsleiding op zich nam), zijn vrouw Rosa en hun dochters Patricia en Brigitte. Beide dochters zijn werkzaam in het bedrijf – Patricia als HR en Safety & Health Manager, Brigitte als Sales Office Coördinator – maar hebben geen ambitie om het totale bedrijf te leiden.

Om die reden werd vier jaar geleden een externe CEO binnengehaald. Eind vorig jaar is weer afscheid van hem genomen. “De visies van hem en de familie lagen te ver uiteen”, geeft Patricia Bosman als verklaring. Met Patrick Nijs halen we een nieuwe topman in huis die in het verleden ook leiding heeft gegeven aan een familiebedrijf.
Een echte People manager met ambitie.
Lees meer

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.