Zoeken

Color label

FESPA Belgium Color Label:
nieuw kleurkwaliteitslabel voor printsector

Onlangs werd het FESPA Belgium Color Label gelanceerd. Dit label garandeert de productie van kwalitatief drukwerk op groot formaat met uiterst voorspelbare kleurweergave. What you see, is in dit geval what you get!

Het label kan worden behaald door LFP bedrijven (Large Format Printbedrijven) en is een grote kwaliteitstroef in hun eigen communicatie en service naar klanten toe. Het label kwam tot stand vanuit FESPA Belgium, in samenwerking met het VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie), die zorgt voor de technische uitvoering en evaluatie.

Kwaliteitsgarantie voor Belgische printsector

Het FESPA Belgium Color Label is een garantie op consistente en voorspelbare kleuren in groot formaat. Het kwaliteitslabel wordt toegekend na controle op drie onderdelen:

  • Creatie: specificatie van kleurprofielen voor het aanmaken van pdf-jobs. 
  • Printen: testvormen in drievoud afdrukken op een gekalibreerde large format-printer. 
  • Kleurbeoordeling: afdrukken opmeten met fotospectraalmeter voor beoordeling op gangbare kleurtoleranties.

Voldoet het drukwerk aan alle voorwaarden? Dan betekent dit dat men kwalitatief print op groot formaat, met voorspelbare kleurweergave. Na het behalen van het label ontvangen de sign- en printbedrijven een overzichtsrapport, een digitaal logo voor alle online communicatie en een ingelijst kleurkwaliteitslabel. 

Het FESPA Belgium Color Label is twee jaar geldig, mits tussentijdse controle door het VIGC na één jaar.

FESPA Belgium & VIGC: samen sterk

FESPA Belgium is de Belgische tak van FESPA (Federation of European Screen Printers Association), dat bestaat sinds 1962. Het is hun missie om printbedrijven te helpen door de samenwerking tussen print en sign te stimuleren en door internationale klanten te helpen aantrekken. Ze willen een community creëren waarbij informatie wordt gedeeld en waar innovatie en automatisatie centraal staan. Het label als extra erkenning voor onze Belgische sign- en printbedrijven is dus een extra meerwaarde.

“Onze bedrijven beschikken niet alleen over heel wat métier en ervaring, ze staan bovendien dicht bij hun (potentiële) klanten. Ze weten de behoeften van hun klant perfect te vertalen in hoogkwalitatief en – innovatief printwerk. Door het FESPA Belgium Color Label te behalen, kunnen ze meer (inter)nationale klanten aantrekken want ze zetten hun consistente kwaliteit extra in de verf!”, aldus Femke Helon, voorzitter van FESPA Belgium. 

Technische ondersteuning komt er vanuit het VIGC. Zij liggen mee aan de basis van het concept en staan als onafhankelijke partner in voor de kwaliteitscontroles. Jos Steutelings (managing director VIGC): “Onze consultants begeleiden printbedrijven in het hele proces en verlenen extra ondersteuning waar gewenst. Vervolgens controleren we of het eindproduct voldoet aan de strikte standaarden op gebied van creatie, printen en kleurbeoordeling.” 

Gecertificeerd product als extra troef

Moderne sign- en printbedrijven dienen zich sterk op te stellen in een veranderende markt met een steeds grotere online en buitenlandse aanbod. Dankzij het innovatieve FESPA Belgium Color Label springen ze er nu extra uit. Dit keurmerk vergroot de kans aanzienlijk dat ze gekozen worden boven een ander (buitenlands) bedrijf. 

Whitelight

Dioss Print Solutions

Hecht

Visix

Publi FDM

Burocad

Haletra

3Motion

Fotorama

Eljes - Elevated printing

Ik wens meer informatie over
Color Label.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.