Zoek

Op een duurzame manier herstarten, met het oog op de lange termijn

Op een duurzame manier herstarten, met het oog op de lange termijn

De COVID-19 maatregelen hebben enorme gevolgen voor de Belgische ondernemingen, waarbij vooral de KMO’s sterk geïmpacteerd zijn. Tijdens de gefaseerde heropstart zullen de beslissingen die u als ondernemer neemt in de komende dagen en weken een strategisch verschil kunnen maken op de (middel-) lange termijn en op de financiële gezondheid van uw bedrijf.

Vandaag dienen ondernemers hun onderneming niet enkel door de gefaseerde heropstart te loodsen, maar zich ook wendbaar en flexibel op te stellen met een aantal scenarioplannen voor de onzekere, komende maanden. Hierbij een aantal belangrijke punten voor de heropstart:

  • Aandacht voor de balans tussen korte en lange termijn keuzes
  • Daadkrachtige beslissingen gebaseerd op een combinatie van ondernemerschap en objectieve, data-gedreven inzichten
  • Scenario-planning om voldoende wendbaar te zijn

Deloitte helpt ondernemers met het uitwerken van een duurzaam herstelplan naar ‘het nieuwe normaal’ dat gebaseerd is op objectieve en gefundeerde inzichten en marktreflecties. Hierbij worden een aantal herstelscenario’s gemaakt op basis van de verschillende schakels in de waardeketen (zoals leveranciers, aanbod, team, klanten, etc.)  die hand in hand gaan met een aantal financiële mogelijkheden en implicaties (op vlak van kostenbeheersing, werk-kapitaal, financiering, etc.)

We volgen de maatregelen mbt Covid19 heel nauw op een meer informatie is beschikbaar op : https://www2.deloitte.com/be/en/pages/accountancy/topics/covid-19-private-updates.html?icid=nav2_covid-19-private-updates

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.