Zoeken

Business Intelligence: een echt voordeel

Business Intelligence: een echt voordeel

Heeft u een overzicht van de status van alle jobs in uw bedrijf? Of weet u welke gegevens er in uw bedrijf aanwezig zijn? De belangrijkste reden dat u dat weet, is dat u goede zakelijke beslissingen kunt nemen op basis van de gegevens van uw bedrijf. U moet het echter allemaal kunnen samenbrengen in een eenvoudig overzicht zoals een productiedashboard. Onze CTO, David van Driessche, geeft u in deze video wat vriendelijk advies.

Er zijn een aantal standaardvragen die we aan het begin van elk bezoek of project stellen.

Hoeveel opdrachten krijgt u gemiddeld per dag? Hoeveel van die opdrachten zijn goed, hoeveel zijn er slecht. Hoeveel herdrukken heeft u? Wat is de marge die u op verschillende producten krijgt? En gaan deze trends omhoog of omlaag?

In veel gevallen zijn slechts gedeeltelijke antwoorden beschikbaar. Terwijl de feedback is dat het goed zou zijn om meer over deze vragen te weten te komen. En vreemd genoeg is het meestal niet zo moeilijk om aan die informatie te komen. U hebt een hele reeks systemen in uw bedrijf en die zijn op de hoogte van deze dingen.

Als u een web-to-print systeem of een MIS hebt, weten die over aantallen orders. Een prepress-systeem weet welke opdrachten goed waren en welke slecht, en wat er slecht aan was. Uw boekhoudsysteem of opnieuw het MIS weet wat de marges zijn op producten.

De uitdaging is om al die gegevens op een gecoördineerde manier samen te brengen. Het verzamelen van gegevens moet zo automatisch mogelijk gebeuren. Mensen zouden geen moeite moeten hoeven doen om dingen bij elkaar te krijgen. Opdat gegevens nuttig zouden zijn, moeten ze er altijd zijn, moeten ze altijd correct zijn en moeten ze worden gefilterd zodat je alleen die stukjes informatie ziet die een verschil zullen maken voor je bedrijf.

Er is een mooie term voor, het heet business intelligence. De kunst van het extraheren van informatie, zodat je intelligente beslissingen kunt nemen over je bedrijf. Goede informatie is het verschil tussen doen wat je altijd hebt gedaan en precies zien waar zich problemen voordoen en waar je kansen zou kunnen hebben.

Business intelligence is een chique term, maar wel een waar je goed naar kunt kijken!

Ontdek meer op www.fourpees.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.