Zoek

Vanheede Environment Group & Igepa Belux nv starten proefproject op om polypropyleen (PP) kunststofplaten op te halen en circulair te maken

Vanheede Environment Group & Igepa Belux nv starten proefproject op om polypropyleen (PP) kunststofplaten op te halen en circulair te maken

Aalter-Wervik, 1 oktober 2022: Vanheede Environment Group, gevestigd in Wervik en Igepa Belux nv, gevestigd in Aalter, kondigen vandaag aan dat ze samen een proefproject opstarten om polypropyleen (PP) kunststofplaten op te halen en te verwerken tot circulaire producten. Deze platen kennen we vooral als de borden die gebruikt worden bij immokantoren en voor het maken van 3D-figuren of korte termijn outdoor signage. Binnen de sector wordt hiernaar verwezen als “hollekamerplaten”.

Vanheede Environment Group en Igepa Belux nv dragen duurzaamheid hoog in het vaandel, getuige resp. de gouden en bronzen medaille op het Ecovadis platform, een platform dat de materiële duurzaamheidseffecten van uw bedrijf beoordeelt op basis van gedocumenteerd bewijsmateriaal. Beide bedrijven zijn tevens steeds op zoek naar opportuniteiten om de circulariteit van restproducten te verhogen.

Met het opstarten van dit proefproject zal Igepa Belux nv bij een aantal proefklanten gebruikte polypropyleen platen ophalen en ter beschikking stellen van Vanheede Environment Group die deze hollekamerplaten dan verder verwerkt.

Het granulaat dat wordt geproduceerd door de extrusie van de platen zal voornamelijk hergebruikt worden voor de productie van circulaire polymeren die ingezet worden voor duurzame toepassingen.

Indien dit proefproject positief geëvalueerd wordt zal dit breed in de markt uitgerold worden.

“ Circulariteit vraagt inventiviteit en doorzettingsvermogen. We moeten de waardeketen van producten zien te sluiten en dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Dit project toont opnieuw aan dat het mogelijk is. Met partners die de juiste ingesteldheid hebben en durven doorbijten kunnen we de uitdagingen aan. Door te sorteren aan de bron en het waken over de kwaliteit van het ingezamelde PP-materiaal kunnen we dit hoogwaardig recycleren als nieuwe grondstof. Zo komen we alweer een stap dichter richting een circulaire wereld, op een duurzame manier.” David Vanheede, CEO van Vanheede Environment Group

“ Duurzaamheid is binnen Igepa Belux één van de drie strategische D’s, naast diversificatie en digitalisatie.  Igepa Belux nv is een groothandel die zich wil onderscheiden door het leveren van toegevoegde waarde aan zijn klanten, niet enkel op niveau van producten en logistiek maar ook op vlak van duurzaamheid en afvalproblematiek. Met ons Ecobuddy-project, waarbij we gebruikt papier ophalen bij onze klanten, zetten we reeds sterk in op circulariteit. Ook in onze snelgroeiende afdeling Visuele Communicatie speelt circulariteit een steeds belangrijkere rol. Ontzorgen van onze klanten is een belangrijke bouwsteen om deze toegevoegde waarde te blijven verzekeren, zeker in deze uitdagende tijden.”, zo stelt Dirk Salens, CEO van Igepa Belux.

Over Vanheede Environment Group

Vandaag biedt Vanheede Environment Group aan meer dan 15.000 klanten een duurzame, efficiënte en economische oplossing op het gebied van afvalmanagement. Het bedrijf vervult een sleutelrol in het realiseren van de circulaire economie door elke afvalstroom in te zamelen, sorteren en verwerken tot een nieuwe grondstof of tot energie, dit zowel in eigen als externe verwerkingsinstallaties. Vanheede Environment Group behoort tot de top 5 in de Benelux en Noord-Frankrijk. Het bedrijf telt ruim 850 medewerkers verspreid over 14 vestigingen in België, Luxemburg en Frankrijk. De volledige bedrijvengroep verwerkt jaarlijks meer dan 1.000.000 ton afval, waarvan 95% met een nuttige toepassing. Als geïntegreerd milieubedrijf beheert Vanheede Environment Group 2353 afvalstromen met als visie “Towards a circular world, in a sustainable way”. Dankzij de performante verwerkingsinstallaties staat ze garant voor de productie van meer dan 53 miljoen kWh groene energie, goed voor 15.000 huishoudens, en maakt ze ongeveer 579.717 ton nieuwe grondstoffen. Vanheede Environment Group heeft een geconsolideerde omzet van 180 miljoen euro.

Over Igepa Belux nv

Igepa is een gespecialiseerde totaalleverancier van alle producten voor de markt in Paper&Print, Visual Communication, Packaging, Cleaning en Construction. Igepa Belux is actief in België en Luxemburg en behoort tot de Duitse Igepa Group, vertegenwoordigd in 29 landen, met 3500 werknemers en een omzet van 1.8 mrd. Euro. De strategie van Igepa Group is ‘think global and act local’. Igepa Belux telt meer dan 300 enthousiaste werknemers die dagelijks proberen onze klanten met raad en daad bij te staan. Igepa Belux is volledig verantwoordelijk voor zijn activiteiten in België en Luxemburg en mikt voor de volle 100% op klantenservice en eigen dienstverlening d.m.v. eigen magazijnen en logistiek. Dit is een unieke positie op de markt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.