Four Pees lanceert Buggy in Enfocus Appstore
Four Pees bracht onlangs zijn app ‘Buggy’ uit in de Enfocus Appstore. Het hoofddoel? Minder tijd spenderen aan het testen van de Switch-workflows die je maakt. Deze app maakt deel uit van een reeks apps die Four Pees in de voorbije maanden heeft ontwikkeld voor de Enfocus Appstore, om de verschillende mogelijkheden van Enfocus Switch uit te breiden. Ze zijn gebaseerd op de feedback van Switch-gebruikers en op de ervaringen van Four Pees zelf met flowdesign in projecten met klanten.
David van Driessche, CTO bij Four Pees: “Laten we eerlijk zijn, hoeveel tijd spendeer je aan het testen wanneer je een Switch-flow maakt? Waarschijnlijk heel wat als je meer complexe workflows maakt. Het testen is een tijdrovende bezigheid voor de meeste flows. Je moet de flow deactiveren, testjobs vinden, ze naar Switch slepen, weer activeren … Als je flow complexer is – en zeker wanneer hij deel uitmaakt van een set-up met meerdere flows – wordt het nog lastiger. Het gebeurt immers vaak dat je één flow niet geïsoleerd kunt testen, omdat hij verwacht dat de private data van jobs al gedefinieerd zijn, of dat er datasets aan gekoppeld zijn, of dat er e-mailadressen aanwezig zijn, enzovoort.
We hebben dat probleem zelf acuut ervaren in alle projecten waarin we Switch gebruiken. Buggy is het resultaat van een reeks interne scripts om dat op te lossen. De app verandert de cyclus van ‘ontwikkelen, testen, corrigeren, testen, corrigeren …’ in een proces dat je kan beheren en dat je stressniveau verlaagt. En we vonden dat we onze oplossing ook buiten Four Pees moesten delen.”
Bundelapp
Buggy is een bundelapp. Dat betekent dat, als je hem uit de Enfocus Switch Appstore in Switch installeert, je drie verschillende apps hebt die je in je flow kan gebruiken. Ze zijn elk verantwoordelijk voor een ander deel van je workflowtests.
Buggy Input
De Buggy Input-app is ontworpen om aan het begin van een workflow te worden gebruikt (al is het technisch mogelijk om er op elk punt van de workflow jobs mee te injecteren). De app kan worden geconfigureerd om jobs (bestanden of mappen) in de workflow te injecteren. Je kan die jobs bovendien zo configureren dat ze overeenstemmen met wat de flow verwacht in termen van metadata. Buggy kan dus telkens als je de workflow activeert een of meer jobs injecteren en ervoor zorgen dat ze de juiste hiërarchische informatie, gebruikersgegevens, private data, datasets enz. bevatten.
Buggy Reporting
Testjobs in een flow injecteren, is uiteraard slechts een deel van het probleem. Je moet ook uitzoeken of de flow correct verloopt en overeenstemt met je verwachtingen. Om dat gemakkelijker te maken, kan Buggy een schat aan informatie exporteren over elke job die door een flow gaat (het maakt niet uit of het een testjob of een echte job is). Buggy Reporting is ontworpen om aan om het even welk mapelement in een Switch-flow te worden gekoppeld. De jobs stromen niet ‘door’, maar worden geïnspecteerd terwijl ze ‘de map passeren’. Dat was een belangrijk designdoel: je hoeft een flow niet te wijzigen om Buggy Reporting toe te voegen. Je plaatst hem gewoon op het punt in de flow waar je jobs wilt inspecteren.
Buggy Reporting slaat de eigenlijke job op (zoals hij op dat punt in de flow is), samen met alle bijbehorende datasets, een overzicht met alle jobinformatie (met inbegrip van bijvoorbeeld private data) en een ‘job trail’ met de verschillende stappen die de job heeft doorgemaakt om dat punt in de flow te bereiken.
Buggy Reception
Buggy Reception lijkt heel sterk op Buggy Reporting, maar focust op het einde van de flow. Je wilt dan immers alle megadata zien en Buggy Reception geeft je daarvoor dezelfde mogelijkheden als Buggy Reporting. Maar je wilt ook de jobs die je outputmap bereiken kunnen opschonen. Misschien niet allemaal echter, want met enkele actieve jobs in de flow kan je het Variable Designer-venster in Switch gemakkelijker gebruiken.
Beschikbaarheid
Buggy is verkrijgbaar in de Enfocus Appstore. Je kan hem in de Enfocus Appstore kopen of een gratis proefversie van 30 dagen starten. Klik hier om aan de slag te gaan. Op dezelfde pagina vind je ook de volledige documentatie van Buggy en alle details over de configuratie en het gebruik.
Buggy kost $ 500 per jaar.