Zoeken

swissQprint-rolprinter Karibu: tweede generatie

swissQprint-rolprinter Karibu: tweede generatie

Op de Printing United Show in Las Vegas stelde swissQprint de

rolprinter Karibu van de tweede generatie voor. Dankzij de nieuwste

printkoptechnologie tilt de Zwitserse producent de kwaliteit van UV rolprinten

naar een hoger niveau.

Karibu 2, de roll-to-roll printer van swissQprint, bereikt een maximale resolutie van 1350 dpi en biedt hiermee ook bij een hoge output de beste kwaliteit. Hij voert tot 3,4 meter brede rollen en drukt met flexibele, VOC-vrije en Greenguard Gold-gecertificeerde UV inkten. Unieke functies zorgen voor een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid en een grote veelzijdigheid. “Deze bewezen en populaire functies hebben wij overgenomen van de eerste generatie en nu met de nieuwste printkoptechnologie aangevuld”, legt Carmen Eicher, verkoop- en marketingdirecteur bij swissQprint uit.

Eenvoudige rolbehandeling voor enkele en dubbele rollen

Met behulp van het cassettesysteem zijn rollen binnen enkele minuten geladen en klaar voor het printen. Voor het parallel printen van twee rollen met een maximale breedte van 1,6 meter biedt swissQprint een optie met dubbele

rol. Hiermee wordt de productiviteit verdubbeld. De rolaanvoer wordt in twee gesplitst en elke as wordt individueel aangedreven. Dit garandeert bij beide rollen een optimale mediaspanning en dus perfecte resultaten.

Tip Switch-vacuüm

De Karibu-vacuümplaat is verdeeld in 136 afzonderlijk bedienbare segmenten. Binnen vier seconden kan het vacuüm gericht worden ingesteld, onafhankelijk van de rolbreedte. Valse lucht aanzuigen is uitgesloten, zelfs tussen dubbele

rollen.

Comfortabele backlit- en meshprints

Karibu beschikt over een Light Box om backlitprints onmiddellijk en in realtime te controleren. Direct naast de Light Box is bovendien een Mesh Kit geïntegreerd. Printen van transparante substraten en zonder randverlies wordt daarmee zeer eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren.

Automatisch recto-verso printen

Voor dubbelzijdig bedrukbare materialen biedt swissQprint een automatische functie voor recto-verso printen. Karibu 2 regelt het proces via een geïntegreerd camerasysteem met hoge resolutie en meegedrukte QR-codes. Dit zorgt ervoor dat de motieven aan beide zijden op elkaar liggen en correct zijn uitgelijnd.

ISO certificaat voor energy efficiency

De Karibu 2 is net als alle andere swissQprint machines ISO 20690:2018 gecertificeerd. Met een gemiddeld verbruik van 3kWh is dit de zuinigste machine op de markt.

Verdere informatie:

swissQprint Benelux

Buchtenstraat 14B

BE-9051 Gent

(Sint-Denijs-Westrem)

T +32 92 982 700

info@swissqprint.be

office@swissqprint.com

www.swissqprint.com

Link NL:

https://www.swissqprint.com/be/nl/roll-to-roll-printers/karibu-2/

Video:

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.