Zoek

Summa demonstreert duurzame oplossingen tijdens Fespa 2022 in Berlijn

Summa demonstreert duurzame oplossingen tijdens Fespa 2022 in Berlijn

Het aftellen is begonnen. Fespa 2022 komt eraan en zal dit jaar plaats vinden in Berlijn van 31 mei tot 3 juni. Summa zal ook opnieuw van de partij zijn om nieuwe snijoplossingen aan het publiek te tonen op haar stand C48 in Hal 3.2. Fespa is hierbij de ideale gelegenheid om innoverende bedrijven te ontmoeten, van elkaar te leren en mensen te inspireren. 

Tijdens de 2022 Fespa editie, zal Summa de nadruk leggen op:

  • De L1810 2de generatie laser snijmachine, die stoffen met de hoogste productiviteit snijdt
  • De S1D60 roll cutter in combinatie met de Tray One sheet feeder voor het effectief snijden van vellen en labels 
  • De F1612 met transportbandverlenging en F1832 met HDRS voor geautomatiseerde en flexibele workflow
  • Duurzame micro-factory met de L1810 laser snijmachine in samenwerking met Klieverik, Greentex, Mimaki en Neenah Coldenhove. Het draait hierbij allemaal om duurzame materialen, verwerking op een milieuvriendelijke manier en het gebruik van de afgewerkte onderdelen door een Duits milieuvriendelijk designlabel. 

Verhoogde productiviteit met de Summa’s L1810 laser snijmachine 2de gen
Vorig jaar tijdens Fespa, pre-introduceerde Summa de 2e generatie van de L1810 laser snijmachine. De L1810 2degen is zeer geschikt is voor het verwerken van allerlei soorten textiel, zoals sportkleding, dye sublimation kleding, evenals grondstoffen die in de composietindustrie worden gebruikt.

Op de L1810 2de gen kunnen verschillende snijtechnieken worden gebruikt, zodat u de output van uw printer kunt afstemmen op uw snijcapaciteit.

  • Cut-on-the-Fly, waarbij het snijden, scannen en invoeren van materiaal simultaan gebeurt via het Vision camerasysteem. 
  • Cut-to-Frame, waarbij banners heel nauwkeurig kunnen worden gesneden zodat ze perfect passen in SEG-kaders.
  • Trace & Cut, waarbij een volledige rol automatisch kan worden verwerkt zonder vooraf voorbereide snijbestanden. Maximaal comfort voor de operator wordt hierdoor gegarandeerd.
  • Barcode workflow, waarbij een hele rol met verschillende snijtaken verwerkt wordt met minimale tussenkomst van de operator. Hogere productiviteit en onberispelijke snijresultaten zijn slechts enkele van de vele voordelen van deze workflow.

Effectieve verwerking van vellen met de Tray One sheet feeder
De Tray One sheet feeder op het S One S1D60 snijplotter model, verhoogt automatisatie, maakt materiaalverwerking makkelijker en bespaart veel tijd. Zowel groot-volume bedrijven, maar ook klein-volume bedrijven, zoals copyshops en detailhandelaren halen hun voordeel uit deze efficiënte sheet feeder. 

Flexibele en geautomatiseerde snij-workflows met Summa’s F Series modellen

De Summa F Series zal vertegenwoordigd worden door de populaire F1612 vlakbed-snijplotter in combinatie met de handige transportbandverlenging.  Ook het grootformaat F1832 vlakbed-snijplotter model wordt op de beurs gedemonstreerd in combinatie met de Heavy Duty Roll Support (HDRS), die een rechte doorvoer van zwaar banner materiaal of licht tot niet-rekbare brede textielrollen mogelijk maakt. 

Anders ondernemen met duurzame micro-fabriek
In de textielindustrie zijn nog veel stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het belangrijk om iedereen bewust te maken en inzicht te geven in waar het verschil gemaakt kan worden. Want als er bewustwording is, kunnen we samen werken aan het verminderen van afval.

Dit is precies wat we kunnen doen in de duurzame micro-fabriek op onze stand tijdens de Fespa beurs. Deze opzet bewijst het belangrijke aandeel van elk bedrijf in het duurzaam produceren van textiel. 

Hoe verloopt het proces in de micro-fabriek
Eerst wordt het ontwerp geprint op transferpapier van Neenah Coldenhove door een Mimaki printer. In de volgende stap wordt de print overgebracht op de stof, geleverd door Greentex, met behulp van een Klieverik transferprint-kalandertoestel. Als het materiaal klaar is, wordt het snel en nauwkeurig gesneden op de Summa L1810 laser snijmachine. Vervolgens gaat elk gesneden stuk terug naar de ontwerper met eco-label die er bruikbare kleding van maakt. 

We hopen dat deze micro-factory opstelling het publiek tijdens Fespa zal overtuigen, zodat ook andere bedrijven de uitdaging aangaan en beginnen na te denken over zakendoen in functie van een groener klimaat. 

Kom en bezoek de Summa stand C48 in Hal 3.2, laat u inspireren door de micro-fabriek en het breed scala van Summa’s snijassortiment. U kunt uw bezoek hier registreren.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.