Zoek

Summa breidt portfolio van snijmachines uit met overname van Valiani

Summa breidt portfolio van snijmachines uit met overname van Valiani

Vorige maand heeft Summa bekendgemaakt dat Summa en Valiani hun krachten bundelen door een fusie van de bedrijven. Het Italiaanse Valiani, gevestigd in Florence, ontwikkelt kleine tot middelgrote snijmachines die via hun distributienetwerk wereldwijd worden verdeeld. De snijoplossingen van Valiani vullen het portfolio van Summa’s vlakbed snijmachines daarmee perfect aan.

Valiani heeft een uitgebreide geschiedenis in de industrie van picture framing, ofwel het inlijsten en maken van passepartouts. Het bedrijf heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in de ommekeer van het manueel snijden naar digitale oplossingen, zoals voor het snijden van matkarton en passepartout-gereedschappen voor schuine sneden. Hun innovatieve aanpak heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf ook in andere markten is gegroeid. 

Het aanbod van Valiani

De CEO en zoon van de oprichter van Valiani, Nico Valiani, vertelt dat zij de afgelopen jaren het complete portfolio hebben vernieuwd met een breder scala aan oplossingen. Nu begint dit zijn vruchten af ​​te werpen met een aanzienlijke groei in diverse markten. Enkele recente oplossingen zijn:

  • De Omnia autofeed stansmachine is een unieke geautomatiseerde oplossing voor toepassingen met golfkarton en vouwkarton zoals verpakkingen, maar ook business cards en labels worden in een handomdraai op maat gesneden. 
  • Daarnaast is de gloednieuwe Integra een veelzijdige snijmachine voor de Sign & Display-markt. Met mogelijkheden zoals frezen en graveerwerk kan deze Integra als een alles-in-één oplossing worden beschouwd.

Summa’s Managing Director, Geert Pierloot, ziet een mooie win-win voor beide bedrijven die de ambitie hebben om verder te groeien. Summa en Valiani versterken elkaar dankzij het aanvullende product portfolio en de expertise in diverse markten. Zo is de F1612 vlakbed snijmachine van Summa een populaire en compacte oplossing, maar voor klanten die op zoek zijn naar kleinere snijoplossingen, heeft Valiani vooral veel keuze.

Het officiële persbericht kan hier (in het Engels) worden gelezen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.