Zoek

Publi FDM investeert in gerobotiseerd printsysteem van Durst

Publi FDM investeert in gerobotiseerd printsysteem van Durst

Trotse gezichten op de stand van Durst Benelux op de vakbeurs Sign2Com in Kortrijk. Franky De Meyer, de CEO van Publi FDM, en Niko Dheedene, sales manager bij Durst, geven duiding bij de recente deal die de twee bedrijven sloten.

Het printproductiebedrijf Publi FDM/Daddy Kate heeft ingetekend op een volledig uitgerust Durst P5 350 HS-printsysteem. Met deze hybride printer kunnen zowel rollen als platen bedrukt worden. Publi FDM zal er panelen (Dibond, Forex, honingraadkarton, golfkarton), spandoeken, jumborollen stickers en andere rolmedia mee produceren.

Robotconfiguratie

De installatie van de Durst-machine is voorzien voor eind dit jaar. In een tweede fase wordt de printer uitgerust met een robotconfiguratie door een externe partner. “We voorzien een laad- en losrobot zoals te zien was op de FESPA-beurs in München dit voorjaar”, zegt Franky De Meyer.

Voor Publi FDM is de productiesnelheid van de P5 350 HS belangrijk. “De machine haalt een maximale snelheid van 780 vierkante meter per uur. In ons drieploegensysteem kunnen we zo tot 10.000 vierkante meter platen of rollen produceren per dag”, weet Franky De Meyer.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.