Zoek

POP Solutions en In Store Display (ISD) gaan samenwerken om de Franse POS-markt te veroveren

POP Solutions en In Store Display (ISD) gaan samenwerken om de Franse POS-markt te veroveren

“Van bij de eerste gesprekken in 2020 merkten we meteen hoezeer we elkaar aanvullen. De uitgangspunten voor een toekomst samen waren duidelijk. Het resultaat voor de klanten komt altijd op de eerste plaats. Het merk van onze klanten versterken, daar gaan we voor.”

Aan het woord zijn Pascal Vandecaveye en John Morent, CEO’s van POP Solutions. Eve Stockel, voorzitter van ISD Group, gaat verder: “De samenwerking is vanzelfsprekend. We delen dezelfde duurzame waarden en onze knowhow is complementair. In het nieuwe aanbod zit een compleet assortiment van point-of-sale materiaal, na de Benelux voor POP Solutions, nu ook in Frankrijk, en andersom voor ISD.”


De juiste shoppingvibes
POP Solutions is Belgisch sterkhouder in de POS-markt. In Store Display (ISD) is een Franse groep gespecialiseerd in de ontwikkeling van merchandising op alle winkelfronten. De twee ondernemingen bundelen voortaan hun expertise voor een totaalpakket aan POS-oplossingen. De zichtbaarheid van merken en producten verhogen gebeurt niet alleen door winkelrekken te voorzien van de nodige elementen om deze aantrekkelijk te maken. Met smart signage informeer je de consument, boost je een merk en creëer je de juiste shoppingvibes.
In-store-communicatie draait ook om slim design van promoruimtes en etalages. Vloer- en toonbankdisplays zijn sinds 2007 dé specialiteit van POP Solutions. Het bedrijf ontwerpt en produceert point-of-sale materialen binnenshuis. Alle materiaalkennis, productietechnieken en faciliteiten zijn er aanwezig, zowel voor karton als voor kunststof en metaal, aangevuld met een eigen digitale drukkerij. Klanten uit alle soorten sectoren, maar voornamelijk uit retail en farma, kunnen rekenen op maatwerk, bedacht in de designafdeling en geproduceerdin één van de twee lokale productieunits, in Nijvel en in Kontich.


Lokaal en duurzaam
Lokaal produceren maakt dat POP Solutions en ISD hun projecten van A tot Z in eigen handen houden. Het verzekert de klanten van een persoonlijke en efficiënte service. Tegelijk zorgt het voor ecologisch verantwoorde realisaties én een sociale verankering binnen Europa. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit beide bedrijven in het DNA.

Sitour, één van de merken binnen ISD, tekent voor een toekomstgerichte transitie. Producten voor het gamma BULK IT!, vanouds ingevoerd uit de Verenigde Staten, worden sinds kort lokaal geproduceerd. Tegelijk zoekt de R&D-afdeling voortdurend naar nieuwe materiaalsoorten met een lagere CO2-voetafdruk. Door samen te werken met POP Solutions kunnen alle POS-artikelen worden uitgevoerd in 100% FSC-gecertificeerd karton.

Maar de ambitie reikt verder. Het doel is een volledig circulaire aanpak. De kringloop van de materialen sluiten, vergt doorgedreven levenscyclusanalyse. In het lastenboek van de nieuwste projecten werden alvast extra duurzaamheidscriteria opgenomen. De inspanningen inzake keuze van materiaal en ontwerp leverden immiddels ISD een zilveren en POP Solutions een gouden EcoVadis-medaille op. Het sterkte POP Solutions en ISD in dezelfde overtuiging: De POS-oplossingen van de toekomst zullen ecologisch doordacht zijn om het licht te kunnen zien. Dit begint van bij de briefing, en wordt verdergezet in het design en de finale uitwerking, zonder het transport en de recyclage van de materialen uit het oog te verliezen.

POP Solutions ontwikkelt al meer dan 15 jaar oplossingen die de visibiliteit van bedrijven en merken in het verkooppunt boosten. Het bedrijf is van bij zijn oprichting actief in de productie van kartonnen POS-materiaal, maar richtte na verschillende overnames ook een afdeling op voor permanent POS-materiaal, én een eigen digitale drukkerij. Met twee productiefaciliteiten – één in Nijvel en één in Kontich – is POP Solutions vandaag één van de belangrijkste spelers in POS-oplossingen uit diverse materialen van de Benelux.

De klantenervaring staat centraal binnen ons denken. ISD, dat in 2018 werd opgericht, is een vooraanstaande Europese groep op het vlak van permanent en duurzaam POS-reclamemateriaal. De groep telt 8 internationale merken.

Hun aanbod is gestructureerd rond 5 complementaire activiteiten:

• Merchandising: Het aanbod in beeld brengen en de zichtbaarheid van een product optimaliseren.
• Sign: Een universum creëren en segmenteren.
• Decoration: Een ectiviteit of een event boosten.
• Price display: Informeren.
• In-store Communication: Sfeer scheppen in ruimtes.

MarCom-contactpersoon bij POP Solutions:
laurie.brion@popsolutions.be
0476/ 92.96.26
www.popsolutions.be
9, rue de la Technique 1402 Nijvel

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.