Zoek

PantoonBenes installeert de eerste Canon Arizona in de Benelux

PantoonBenes installeert de eerste Canon Arizona in de Benelux

Recent installeerde PantoonBenes de allereerste Canon Arizona 135 GT bij Image Neuf. Het gaat overigens om de eerste installatie van dat model in de Benelux. Met deze UV-LED vlakbedprinter breidt Image Neuf zijn aanbod gevoelig uit.

Image Neuf is een Luiks bedrijf dat in de belettering en het grafische ontwerp actief is en dat door Christophe Levaux (belettering) en Frédérique Molitor (grafisch ontwerp) geleid wordt. Het bedrijf dat al over een rolprinter op basis van ecosolvent inkt beschikt, was al sinds meerdere jaren op zoek naar een vlakbedprinter om zijn activiteiten uit te breiden. “Als een specialist in de belettering, is Image Neuf op veel domeinen actief: auto’s, etalages, panelen en uithandborden, … maar vooral toch de belettering van transportvoertuigen. We zochten een oplossing om zowel panelen als zeilen op groot formaat direct te kunnen bedrukken”, legt mededirecteur Frédérique Molitor uit. Het was op de beurs Sign2Com 2021 in Kortrijk toen de twee directeurs de stand van PantoonBenes bezochten, dat ze door de knieën gingen voor de Arizona 135 GT van Canon. Deze UV LED vlakbedprinter van de vijfde generatie was te zien op de stand van PantoonBenes dat sinds 2020 bepaalde grootformaatprinters van Canon distribueert. “We hadden de keuze uit een waaier van mogelijkheden, maar tijdens ons bezoek aan Sign2Com raakten we overtuigd door de dienstverlening en de opvolging die PantoonBenes en Canon ons voor de Arizona aanboden”, zegt Frédérique Molitor. En sinds februari van dit jaar is de vlakbedprinter Arizona bij Image Neuf in gebruik.

Kwaliteit en productiviteit

De Arizona 135 GT van Canon is een inkjetprinter met vijf inktkanalen – CMYK + wit. De printer bedrukt tot 34,2 m² per uur en verwerkt zowel stijve als soepele dragers, dankzij de roll-to-roll-optie. “De drukkwaliteit en -snelheid van de Canon Arizona zijn de belangrijkste troeven”, erkent Frédérique Molitor. “Een drukopdracht die vroeger een uur vergde, is nu in 15 minuten op de Canon Arizona afgewerkt. Bovendien kan het afgewerkte product direct geleverd worden. Dankzij de UV LED droogtechnologie moeten we niet meer wachten tot de inkt droog is, zoals bij de printer op basis van ecosolvents. Die tijdwinst is belangrijk omdat we altijd sneller moeten gaan om aan de vraag van de klanten tegemoet te komen. Ook foto’s worden met een uitstekende kwaliteit afgedrukt”, gaat ze voort. Volgens Canon is de Arizona 135 GT al bij 2000 m² per jaar een lonende investering.

Nieuwe commerciële mogelijkheden

Dankzij de nieuwe Canon Arizona plant Image Neuf om zijn activiteiten uit te breiden, meer bepaald door zich te diversifiëren. De vlakbedprinter Arizona kan immers een ruime waaier stijve en soepele dragers bedrukken, zoals hout, plexiglas, glas, aluminium, zeildoek, karton, kunststof, … dat opent de deur naar nieuwe toepassingen zoals muurdecoratie en affichage voor zowel indoor als outdoor verkooppunten. Ook het drukformaat van de Arizona houdt nieuwe kansen in voor Image Neuf. “Niet alleen kunnen we nu gelijk welke drager bedrukken, maar ook de allergrootste zeildoeken dankzij de roll-to-roll-module van de printer. Daardoor kunnen we dat soort van producten binnenshuis vervaardigen”, legt Frédérique Molitor uit. De vlakbedprinter heeft een drukoppervlak van niet minder dan 125 x 250 cm voor stijve dragers met een dikte tot 50,8 mm. Met de roll-to-roll-optie kan Image Neuf soepele dragers tot 220 cm breed bedrukken, met inbegrip van dunne en warmtegevoelige dragers. “Drukken op hout, fotografische reproducties, affichagepanelen, … Dankzij de Arizona dienen er zich verscheidene nieuwe toepassingen aan. Bovendien bekleedden we voordien al enorm veel voertuigen, maar nu kunnen we nog veel meer”, klinkt het enthousiast bij Frédérique Molitor.

Lees meer over Canon Arizona 135 GT

Heeft u verder nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren via info@pantoon.be of op het nummer 03 877 00 69.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.