Zoek

Ontdek de mensen achter Grafityp

Ontdek de mensen achter Grafityp

Elke folie uit het Grafityp gamma doorloopt een volledig proces voordat hij in de handen van de klant belandt. Nadat de afdelingen Sales en Marketing de vragen en noden van de markt analyseerden, vertaalt de R&D afdeling dit in nieuwe productsamenstellingen. Lees hier meer over de Grafityp R&D afdeling

Hierna verschijnt de Productieafdeling, bestaande uit een 40-tal arbeiders, op het toneel, die deze nieuwe (en bestaande) producten zal produceren. Op basis van nieuwe productsamenstellingen vanuit R&D, bestelt de afdeling Inkoop de nodige grondstoffen om de folie te produceren. Zodra de materialen arriveren zet de afdeling Logistiek deze op de juiste stocklocaties. Vervolgens maakt de productiemanager de productieplanning op. De collega’s van de Mengkeuken zullen dan de nodige grondstoffen uit stock nemen en de juiste samenstellingen maken qua pasta’s en lijmen, zodat deze kunnen verwerkt worden in de productielijn. De machines worden ingesteld en geprogrammeerd door onze operatoren. De productie gaat nu van start, waarbij kwaliteit altijd centraal staat. In de Converteerafdeling versnijden we de geproduceerde stamrollen naar de afgewerkte rollen in de standaardmaten die nodig zijn om de voorraad verder aan te vullen. Lees hier meer over de Grafityp Productieafdeling.

Eenmaal de producten in het magazijn liggen, zorgen de afdelingen Sales en Marketing ervoor dat de films zo optimaal mogelijk in de markt worden geplaatst. Sales houdt zich specifiek bezig met de verkoop van de producten en het aantrekken en onderhouden van klantrelaties, terwijl Marketing focust op de communicatie over de producten. Hoewel de taken verschillen, is er een goede synergie tussen de afdelingen. Zo zijn er op geregelde tijdstippen meetings om de stand van zaken te bespreken, om knopen door te hakken en vooral om als een geoliede machine alle projecten tot een goed einde te brengen. Lees hier meer over de Grafityp Sales en Marketing afdelingen.

De mensen van de Expeditie zorgen er tenslotte voor dat klanten de bestelde folies ook echt in handen krijgen. De eerste stap in dit proces is order picking. Bestellingen die binnenkomen via de sales-kanalen, worden doorgestuurd naar het magazijn. Is de folie op voorraad? Dan gaan de magazijniers aan de slag om de bestelde rollen te verzamelen en volledig verpakt klaar te leggen voor verzending. Daarna wordt het transport geregeld. Ofwel door de klant zelf ofwel door Grafityp. Afhankelijk van de grootte van de zendingen, worden ze opgehaald door een vrachtwagen of container. De vrachtwagens brengen de zendingen naar een depot van de transporteur in België of het buitenland. Van daaruit zetten ze hun reis verder richting de klantenLees hier meer over de Grafityp afdeling Expeditie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.