Zoeken

Nieuwe Anapurna H3200i LED printer geeft Logiegrafix groeiruimte

Nieuwe Anapurna H3200i LED printer geeft Logiegrafix groeiruimte

Bij het in Marke gevestigde Logiegrafix, installeerde Agfa recent een nieuwe Anapurna H3200i LED hybride printer. Zaakvoerder Esli Logie: “We hadden eerst een kleiner model in gedachten, maar Niko Dheedene van Agfa heeft ons overtuigd om het groter aan te pakken en verder te kijken dan onze huidige behoefte. Achteraf gezien zijn we heel blij dat we hem in die denkpiste gevolgd hebben, want nu kunnen we bijna alle opdrachten binnenshuis verwerken en is er nog ruimte voor meer.”

Toen Esli Logie in 2015 met Logiegrafix begon als een éénmanszaak, had hij nooit kunnen voorspellen dat het bedrijf zes jaar later een 10-tal medewerkers zou tellen en nu ook nog eens in een uit de kluiten gewassen nieuwbouwpand zou zitten. Logiegrafix richt zich zowel tot de kleine als grotere Kmo’s, met visuele communicatieoplossingen die perfect aansluiten bij hun noden. Dat gaat van belettering en signage, tot carwrappen en de realisatie van lichtreclames in alle vormen en kleuren. Het multifunctionele team beschikt over een pak ervaring en expertise in verschillende domeinen, waardoor ze klanten kunnen begeleiden vanaf het ontwerp, tot de realisatie en plaatsing van alle mogelijke signage.

Nieuwbouw met ruimte voor expansie

Met de groei van het bedrijf, werd de bestaande locatie steeds krapper. Vandaar de beslissing om te verhuizen naar een groot nieuwbouwpand. Esli: “Op de oude site zaten we echt op ons tandvlees en plaats voor een extra printer en dito afwerking was er gewoon niet. Met een nieuwbouw kan je van een clean sheet vertrekken en de ruimte helemaal inrichten zoals je dat wenst. Een glazen bol heb ik niet, maar we hebben bij het ontwerp toch rekening gehouden met verdere expansie. Er is dus nog voldoende ruimte om extra apparatuur te plaatsen mocht dat nodig zijn.”

Geoptimaliseerde productieflow

De nieuwe Anapurna H3200i LED werd in een nearline configuratie geplaatst met een eveneens nieuwe Summa snijtafel. Esli vult aan: “Wij hebben specifiek gekozen voor een printoplossing met manuele in- en uitvoer van plaatmateriaal. De output van de printer sluit quasi naadloos aan bij de snijtafel, zodat één operator zowel de printer als de snijtafel kan bedienen. De productieflow is dusdanig geoptimaliseerd, dat met minimale effort een maximale output kunnen realiseren. Naast de snijtafel komt trouwens ook nog een dedicated freesmachine, zodat we tezelfdertijd zowel kunnen snijden als frezen.”

Meer uitvoeren in eigen beheer

De grootste drijfveer om in deze hybride printer te investeren, was voornamelijk om meer opdrachten in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Priska Logie, zus van Esli en verantwoordelijk voor het print & sign gebeuren binnen Logiegrafix zegt hierover het volgende: “Voordien konden we zo’n 70% van de orders inhouse verwerken, maar dankzij de grotere printbreedte tot 3,2 meter en de mogelijkheid om zowel plaat- als rolmateriaal te verwerken, kunnen we nu quasi alles zelf doen. Vooral het feit dat we snel en kort op de bal kunnen spelen én de controle over het eindresultaat behouden is een gigantisch voordeel en enorme luxe. De hybride configuratie maakt het ook eenvoudig om orders te clusteren volgens substraattype. Plaatmateriaal verwerken we vooral overdag, maar rol-to-rol printen doen we evengoed na de uren, want dat kan onbemand.”

Korte communicatielijnen

Op de vraag waarom ze uiteindelijk met Agfa in zee gegaan zijn, antwoord Esli het volgende: “Er zijn meerdere redenen, maar eentje die er duidelijk uitspringt, is de familiale aanpak van Niko. Wij maken ons sterk dat we meedenken met onze klanten en bij Niko had ik ook meteen dat gevoel. Hij weet waarover hij praat en geen enkele moeite is te veel. Demo’s zijn tot in de puntjes voorbereid en ook bij de installatie en de opstart kwam hij langs om te kijken of alles ok was. Je ziet dat hij vertrouwen heeft in het product en ook daar zijn we niet op onze honger blijven zitten. Printkwaliteit is top en ook aan hoge printsnelheden blijft het beeld er goed uitzien. Een echte aanrader!”

Meer informatie over Logiegrafix en Agfa’s Anapurna-printers vindt u hier: www.logiegrafix.be en www.agfa.com en https://www.agfa.com/printing/products/hybrid-anapurna-led-series/

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.