Zoeken

Nieuw bij Nautasign: Ecologisch Bermgraspapier

Nieuw bij Nautasign: Ecologisch Bermgraspapier

Ook wel het papier met een spikkeltje genoemd. Gemaakt met (berm)maaisel uit ecologisch beheerde percelen in Nederland. Met vezels van Nederlandse bodem is er beperkt transport nodig (gemiddeld 83 km in de productketen) en wordt CO2-uitstoot gereduceerd (milieu-impact 41% minder kg CO2 equiv./kg.). Zo komt een Nederlandse grondstof weer tot bestemming in een Nederlands product. 

Nog een groot pluspunt is dat er geen chemische processen worden toegepast om het papier te bleken. Door hergebruik van oud papier en andere natuurlijke vezels zijn minder bomen nodig voor het papier.

Productlabel A
Het papier met bloemrijk bermgras is bekroond met het productlabel A-duurzaamheidspaspoort bij NL Greenlabel. Bij het streven naar vergroening en verduurzaming van de leefomgeving vormen deze labels de kern van de aanpak van NL Greenlabel. De labels bieden in één oogopslag inzicht in de duurzaamheidsscore van producten, planten en materialen. Dit geeft particulieren, bedrijven en overheden snel, transparant en onderbouwd concrete handvatten om duurzaamheidsambities te realiseren. 

FSC-keurmerk
Dit product is uiteraard ook voorzien van het FSC-keurmerk. Het FSC-keurmerk wordt namelijk toegekend aan papier waarbij grondstoffen gewonnen worden uit verantwoord bosbeheer. Dat wil zeggen: geen ontbossing, bescherming van oude en bedreigde bossen, eerlijke lonen en werkomgeving, behoud van biodiversiteit en gemeenschapsrechten.

Wilt u meer weten over dit product of het product zelf ervaren?
Kijk dan even op onze website of vraag een gratis sample aan via verkoop@nautasign.com.

https://www.nautasign.com/kenniscentrum/nieuw-ecologisch-bermgraspapier

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.