Zoek

Mimaki lanceert TRAPIS, een milieubewuste, tweestaps textiel transfer printoplossing 

Mimaki lanceert TRAPIS, een milieubewuste, tweestaps textiel transfer printoplossing 

Mimaki kondigt de commerciële lancering aan van TRAPIS, zijn textiel pigment transfer printsysteem. Deze milieuvriendelijke en eenvoudig te bedienen oplossing voor textieltoepassingen produceert bijna 90% minder afvalwater in vergelijking met conventionele methoden.

TRAPIS biedt een eenvoudig proces met slechts twee stappen op basis van een inkjetprinter en een kalander. Een ontwerp naar keuze wordt door de inkjetprinter met een speciale inkt op transferpapier gedrukt en vervolgens met een kalander op textiel overgebracht. In tegenstelling tot conventionele analoge en digitale kleurstof printmethodes genereert TRAPIS bijna geen afvalwater. Er komt enkel afvalwater vrij tijdens het automatische onderhoud van de printer omdat er geen voorbehandeling en wassen van de stof nodig is. Hiermee wordt ongeveer 14,5 liter water per vierkante meter bespaard in vergelijking met digitale direct-op-textielprintmethoden.

TRAPIS vereenvoudigt het proces echter nog verder. Zo kan het met slechts één type inkt op een breed scala aan materialen printen, waaronder natuurlijke vezels zoals katoen en zijde en gemengde stoffen. Dit maakt het proces flexibel en aanpasbaar naar de vraag van de klant, zelfs bij kleinere oplagen met meerdere materialen. De bijbehorende inkt heeft verder de ZDHC MRSL Lv.3*2  certificering en is ‘bluesign® APPROVED’. 

Het systeem wordt gedemonstreerd met Mimaki’s inkjetprinter, de TS330-1600, bij de Mimaki stand op FESPA Global Print Expo 2024 (Stand F10, Hal 12).


 URL: https://www.mimaki.nl/nieuws/trapis/ 

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.