Zoek

Mimaki lanceert eerste ‘direct to film’ inkjet printer

Mimaki lanceert eerste ‘direct to film’ inkjet printer

Mimaki, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt op zijn evenement Global Innovation Days zijn eerste ‘direct to film’ (DTF) inkjetprinter, de TxF150-75, aan. De printer maakt gebruik van een op hitte gebaseerde transfermethode. Het is ideaal voor het creëren van premium, op maat gemaakte merchandising, sportkleding en diverse promotionele textieltoepassingen. De TxF150-75 is de nieuwste aanwinst van Mimaki voor het segment gedecoreerde kleding en zal zijn EMEA debuut maken op de Printwear & Promotion Live! beurs in het Verenigd Koninkrijk (26-28 februari 2023).

DTF-printing biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding, meestal T-shirts. Het ontwerp wordt eerst rechtstreeks op een speciale transferfolie gedrukt, die met smeltpoeder wordt bestrooid. Na verhitting en droging is de transferfolie klaar en kan het met een hittepers op de stof worden aangebracht.

Mimaki heeft speciaal voor deze oplossing een eigen assortiment pigmentinkten op waterbasis (PHT50) ontwikkeld. Vanaf maart 2023 zijn deze inkten OEKO-TEX® ECO PASSPORT gecertificeerd, wat garandeert dat aan de veiligheids- en milieunormen wordt voldaan in overeenstemming met de duurzaamheidsbeloften van Mimaki. In tegenstelling tot hittetransfer printen met sublimatie, is DTF veelzijdiger als het gaat om materialen. Er kan met meer dan alleen polyester en TC gemengde materialen worden gewerkt, en op licht of donker gekleurde stoffen.

De TxF150-75 zal vanaf april 2023 commercieel beschikbaar zijn in EMEA. Ga voor meer informatie over deze nieuwste aanwinst naar www.mimakieurope.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.