Zoek

Mimaki Engineering brengt milieuvriendelijke kartonnen inktcartridges op de markt

Mimaki Engineering brengt milieuvriendelijke kartonnen inktcartridges op de markt

Mimaki Engineering Co. Ltd., een toonaangevende fabrikant van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, kondigt met trots de wereldwijde lancering van kartonnen inktcartridges aan. Door traditionele plastic cartridges te vervangen door een milieuvriendelijk alternatief van papier zet Mimaki een revolutionaire stap om duurzaamheid in de printindustrie te verbeteren.

De kartonnen inktcartridges zijn voor het eerst in mei 2023 op de Japanse markt geïntroduceerd. De uitrol naar de rest van de wereld begint vandaag. Deze milieuvriendelijke cartridges zijn ontworpen voor gebruik in Mimaki’s eco-solvent printers. Ze bieden dezelfde uitstekende prestaties als traditionele inktcardridges, terwijl ze de impact op het milieu aanzienlijk verminderen. Voor de EMEA-markt wordt de eerste batch van deze kartonnen inktcartridges in de zomer verwacht. 

Met de overstap van plastic naar papier heeft Mimaki het gebruik van plastic per cartridge met 68 procent verminderd. Door deze innovatieve aanpak zal naar verwachting ongeveer 44 ton plastic en 65 ton CO2-uitstoot verminderd worden. Dit onderschrijft de toewijding van Mimaki om een groenere toekomst te realiseren. Het lagere gewicht van de kartonnen inktcardridges resulteert bovendien in een geschatte vermindering van 8 ton CO2-uitstoot tijdens het transport, wat verder bijdraagt aan een koolstofarme maatschappij.

Als erkenning voor het baanbrekende ontwerp van de milieubewuste verpakking ontving de inktcartridge de prestigieuze Industrial Packaging Category Award tijdens de Japan Packaging Contest 2023. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.