Zoeken

Kongsberg Ultimate uitgeroepen tot beste grootformaat snijoplossing Oplossing in prestigieuze drupa awards

Kongsberg Ultimate uitgeroepen tot beste grootformaat snijoplossing Oplossing in prestigieuze drupa awards

De Kongsberg Ultimate is uitgeroepen tot beste breedformaat snijoplossing bij de EDP Awards en heeft daarmee de eerste plaats veroverd tijdens de prijsuitreiking op drupa 2024.

Het baanbrekende nieuwe snijsysteem, dat slechts zes maanden geleden werd gelanceerd, maakte zijn wereldwijde debuut op de Messe Düsseldorf, waar het dagelijks het publiek verraste met demonstraties van zijn ongekende productiviteit, precisie en veiligheid.

“We zijn verheugd dat we in deze prestigieuze awards zijn uitgeroepen tot Best Wide Format Cutting Solution”, zegt Stuart Fox, President en CEO van Kongsberg PCS. “We lanceerden de Kongsberg Ultimate met de belofte dat het een nieuwe industriestandaard zou zijn, die activiteiten zou verbeteren en een aanzienlijk concurrentievoordeel zou bieden aan golfkartonverwerkers, en we zijn blij dat de jury onze beweringen van ganser harte onderschrijft.

“Ontwikkeld voor precisie en gebouwd voor productiviteit, is het niet overdreven om te zeggen dat de Kongsberg Ultimate een baanbrekend nieuw platform is,” zei hij. “Met zijn innovatieve nieuwe aandrijftechnologie, een indrukwekkende acceleratiesnelheid tot 2,74G en een opmerkelijke snijsnelheid van 168 meter per minuut, is de Kongsberg Ultimate klaar om de golfkarton productie-industrie te transformeren, en hij heeft al een enorme indruk gemaakt op degenen die hem in actie hebben gezien op drupa.”

De EDP Awards, georganiseerd door de European Digital Press (EDP) Association, werden uitgereikt tijdens een avondceremonie op drupa op 29 mei. De EDP werd opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Oostenrijk. Het is een onafhankelijke non-profitorganisatie die digitale printbedrijven en professionals in heel Europa vertegenwoordigt. Het dient als een platform voor netwerken, kennisdeling en belangenbehartiging voor uitgevers van vakbladen in de digitale drukindustrie.

In het geschreven rapport waarin de Kongsberg Ultimate tot winnaar werd uitgeroepen, zei de EDP-jury dat het nieuwe snijsysteem “de specifieke uitdagingen aanpakt waarmee golfkartonverwerkers worden geconfronteerd bij continue productie van grote volumes en meerdere batches. Het biedt een hoog niveau van productiviteit, precisie en veiligheid met zijn nieuwe Precision Drive technologie en indrukwekkende acceleratie en snijsnelheid.

“De Kongsberg Ultimate zou de golfkartonindustrie kunnen veranderen,” ging het geschreven rapport verder. “Met zijn zorgvuldig ontworpen koolstofvezel balken zorgt de Kongsberg Ultimate voor een ongeëvenaarde stijfheid en oefent hij een constante druk uit van 50kg. De camera van de gereedschapskop zorgt voor nog meer precisie, zodat elke snede perfect is uitgelijnd volgens de hoogste industrienormen.”

David Preskett, Vice President EMEA en APAC bij Kongsberg PCS, ontving de prijs voor de Kongsberg Ultimate in de categorie Digital Cutting – Knife/Die/Laser: Breed Formaat categorie.

“We weten dat de Kongsberg Ultimate een enorme sprong voorwaarts in technologie betekent,” zei hij. “Dat dit erkend wordt door de jury van de EDP Awards – en ten overstaan van de wereldwijde industrie op drupa – is een bewijs van de toonaangevende technische innovatie en het ongelooflijke werk van het hele Kongsberg-team dat betrokken was bij de ontwikkeling en lancering van de Ultimate.

“Deze opmerkelijke prestatie bevestigt opnieuw de positie van Kongsberg PCS als marktleider en onderstreept onze toewijding aan het leveren van innovaties die bedrijven in staat stellen om te gedijen in een steeds veranderende markt.”

Ga voor meer informatie over de Kongsberg Ultimate naar https://www.kongsbergsystems.com/en/cutting-systems/tables/ultimate/overview

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.