Zoek

Kongsberg en MultiCam stimuleren creativiteit en productiviteit bij bezoekers van FESPA met baanbrekende CNC- en digitale snijtechnologie

Kongsberg en MultiCam stimuleren creativiteit en productiviteit bij bezoekers van FESPA met baanbrekende CNC- en digitale snijtechnologie

Fabrikanten van signs en displays zullen uit eerste hand zien hoe ze een verbeterde productiviteit, efficiëntie en de creatieve vrijheid kunnen bereiken om ontwerpen tot leven te brengen wanneer Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) zijn digitale afwerkingsinnovaties laat zien op de FESPA Global Expo van dit jaar.

Bezoekers van het evenement, dat van 19 tot 22 maart wordt gehouden in de RAI Amsterdam, zullen ontdekken hoe de kracht, prestaties en veelzijdigheid van de toonaangevende Kongsberg snijtafels en MultiCam CNC-oplossingen van het bedrijf sign- en displaybedrijven in staat stellen om workflows te stroomlijnen en de productie te automatiseren om de efficiëntie en creativiteit te verhogen.

“Vanuit onze stand (stand A30, hal A1) demonstreren we de precisie en kracht waarmee onze systemen een hele reeks materialen snijden, rillen en afwerken”, zegt Frank Walter, Kongsberg PCS Sales Director voor EMEA. “We zullen de snelheid en het gemak van de productie belichten, evenals enkele van de prachtige afwijkende ontwerpen die tot leven zijn gebracht met behulp van Kongsberg C24 en MultiCam Apex3R machines.”

“Belangrijk is dat de Kongsberg C24 ook is uitgerust met onze nieuwste iPC (i-cut Production Console) software, speciaal ontwikkeld om het voor gebruikers nog gemakkelijker te maken om de kracht en precisie van hun apparatuur te benutten en het maximale uit hun investering te halen”, aldus Frank. “Met iPC kun je standaard productieworkflows instellen, eenvoudige ontwerpen en lay-outs maken en de productie handmatig of volledig automatisch uitvoeren. Extra efficiëntie is mogelijk met toolingopties zoals de handmatige rolinvoer, en we kijken ernaar uit om op FESPA te laten zien hoe dit de productiviteit van bedrijven verder kan verhogen.”

De norm bepalen voor routing

Frank zei dat FESPA bezoekers ook getrakteerd zullen worden op demo’s van de zeer indrukwekkende MultiCam Apex3R CNC bovenfrees, het vlaggenschip in de MultiCam reeks van geavanceerde frees- en CNC snijsystemen.

“Deelnemers zullen de kracht en mogelijkheden van een van de meest veelzijdige CNC bovenfrezen op de markt van dichtbij kunnen zien, en ook leren hoe innovaties zoals de automatische gereedschapswisselaar operators in staat stellen om snel gereedschap te wisselen tussen elf verschillende gereedschappen om het proces sneller te maken,” zei hij. “We zullen laten zien hoe de Apex3R de norm zet voor freesmogelijkheden met zijn perfecte balans tussen prestaties en precisie, en hoe gereedschappen zoals het volledig programmeerbare CNC mes een breed scala aan materialen kunnen snijden, zoals rubber, schuim, pakkingen en textiel.”

Met spindelsnelheden van 4-13,3 HP kan de Apex3R een verscheidenheid aan materialen snijden, waaronder kunststof, aluminium, hout, schuim met hoge dichtheid en composietmaterialen.

“Na de opening van ons speciale MultiCam ervaringscentrum voor klanten in ons hoofdkantoor in België vorig jaar, zijn we verheugd om de Apex3R naar FESPA te brengen en te laten zien hoe snel en eenvoudig we de ontwerpen van onze klanten tot leven kunnen brengen,” zei Frank.

Bezoek om de Kongsberg C24 en MultiCam Apex3R in actie te zien het Kongsberg PCS team op Stand A30, Hal A1 op de FESPA Global Print Expo dit jaar in de RAI Amsterdam, 19-22 maart 2024. 

Ga voor meer informatie over de Kongsberg C-serie of het volledige assortiment digitale afwerkingsoplossingen en tools van Kongsberg PCS naar www.kongsbergsystems.com

Ga voor meer informatie over de complete reeks CNC-freesoplossingen en -gereedschappen van MultiCam naar www.multicam.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.