Zoeken

Kirsten De Dycker is nieuwe voorzitter Fespa Belgium

Kirsten De Dycker is nieuwe voorzitter Fespa Belgium

Kurt De Cat

Kurt De Cat

Op een event in golfclub De Kluizen in Aalst gaf Femke Helon het voorzitterschap van Fespa Belgium door aan Kirsten De Dycker, zaakvoerder van Backstage Design & Print in het Waals-Brabantse Beauvechain. De Dycker wil als voorzitter inzetten op connecteren, informeren én innoveren.

Kirsten De Dycker is nieuwe voorzitter Fespa Belgium
(vlnr:) Kirsten De Dycker volgt Femke Helon op als voorzitter van Fespa Belgium. © KDC

Na een mandaat van twee jaar stopt Femke Helon, eigenaar van 3Motion in Zele, als voorzitter van Fespa Belgium. Helon geeft de fakkel door aan Kirsten De Dycker van Backstage Design & Print. Met De Dycker komt er voor het eerst een zaakvoerder van een Waals bedrijf aan het hoofd van de branchevereniging. Backstage Design & Print in Beauvechain (Bevekom) is opgericht in 2007. Kirsten runt de KMO samen met haar partner David Vandenbosch. Het team telt een tiental medewerkers, vaste mensen en freelancers.

Maatwerk

Het print & sign-bedrijf werkt hoofdzakelijk voor architecten, bedrijven voor interieurdecoratie, bouwbedrijven en ondernemingen die beursstanden nodig hebben. Ook voor de modesector worden projecten opgezet. Backstage heeft print- en snijtechnologie in huis en staat ook in voor de plaatsing van de maatwerkprojecten. Kirsten De Dycker, opgeleid als kleuteronderwijzer, is het creatieve brein van Backstage. David Vandenbosch is de technische specialist van het ondernemersduo. De Dycker is ook een van de oprichters van Fespa Belgium. Na Jean Van Houtryve (Visix) en Femke Helon is Kirsten de derde voorzitter van de vereniging.

Informeren

“Femke heeft een structuur neergezet en een mooie agenda”, zegt Kirsten De Dycker. “Voor Fespa Belgium staat connecteren op de eerste plaats, dat zit goed. Wat mij betreft moeten we nu meer inzetten op informeren en innoveren.” Volgens De Dycker worden de ledenbedrijven meer en meer geconfronteerd met complexe regelgeving en tegenstrijdige informatie. Ze geeft het voorbeeld van carwrap-bedrijven die worstelen met de Car-Pass. “Dat zijn topics die we moeten oppakken met de vereniging. Waar zitten onze leden mee? Hoe zit de regelgeving ineen? Waar kan je terecht voor ondersteuning? Daar is nood aan, zeker bij kleine en middelgrote bedrijven”, ervaart de nieuwe voorzitter.

Paardensport

Fespa Belgium telt op vandaag een zeventigtal leden. Kirsten De Dycker wil het ledenaantal doen groeien. Daarvoor kijkt ze onder andere naar Wallonië en Brussel. “We zijn met ons bedrijf gevestigd in Waals-Brabant, we zijn tweetalig. Fespa Belgium moet representatief zijn voor het hele land.” Het typeert de positieve mindset van De Dycker. “Ik zie altijd opportuniteiten”, zegt ze. De kersverse voorzitter komt uit een ondernemersfamilie en verdiende haar sporen in de paardensport. “Mijn coach had een quote van Nelson Mandela: ‘You never lose. You either win or learn’. Daar geloof ik heel sterk in.”

Innoveren

De derde pijler die Kirsten De Dycker voor Fespa Belgium belangrijk vindt is: innoveren. “Er wordt heel veel geïnnoveerd in onze sector. In samenwerking met VIGC hebben we de Masterclass Generative AI in Large Format Printing dit voorjaar georganiseerd, dat is belangrijk. Op het vlak van duurzaamheid en circulair produceren moeten we nog stappen zetten”, weet De Dycker. “Ook naar onze klanten toe, nu draait het alleen om prijs, prijs, prijs… dat kan niet blijven duren.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.