Zoeken

Hoe de Parijse signspecialist Métropole Atelier het overzicht behoudt

Hoe de Parijse signspecialist Métropole Atelier het overzicht behoudt

Het gekende Parijse “Métropole Atelier “werd doorheen de jaren in sneltempo een signage-expert met een sterke reputatie. Maar toen hun vorige software geen updates meer kreeg, ging algemeen directeur Gary Blumenfield op zoek naar een toekomstgericht alternatief…

Blind werken?

Een herkenbaar probleem voor meeste printbedrijven: in de administratie van Métropole Atelier verliep niet alles even vlot. Het bedrijf vertrouwde op hun huidige software, maar dit pakket bleek een aantal beperkingen te hebben:

  • er is geen overzicht
  • leverings- en planningsfouten sluipen in het proces
  • controle over de kosten is er niet
  • de verschillende systemen communiceren niet met elkaar, waardoor informatie niet gekoppeld is en gegevens meerdere malen moeten worden ingevoerd
  • de softwareontwikkelaar brengt geen nieuwe updates meer uit

Daarnaast miste Métropole Atelier voorraad- en productiemanagement en hadden ze geen zicht op de werklast en hun productiecapaciteit: Métropole werkte zo goed als blind. Algemeen directeur Gary Blumenfield beslistte dat dit niet langer kon en ging op zoek naar een alternatief.

Overzicht en een modulaire aanpak

Door te kiezen voor MultiPress ERP/MIS, implementeert Métropole een software die de administratieve en productiestroom op een efficiënte en duurzame manier optimaliseert en betrouwbaar maakt. Aangezien MultiPress met modules werkt, kan het bedrijfsmanagement die modules uitkiezen die de belangrijkste processen ondersteunen:

  • De geavanceerde MultiPress CRM-module bundelt alle klanteninformatie in één centrale database.
  • Bovendien biedt Atelier Métropole haar klanten extra service met het Web2Print Klantenportaal. Daarin kunnen klanten zelf hun orders doorgeven en de jobstatus opvolgen.
  • De orders en offertes? Die worden razendsnel en zeer precies berekend met de Calculatie Wizard, de krachtige rekenmotor in MultiPress die met de totale kost rekening houdt, inclusief afwerking, levering en plaatsing van eender welke signopdracht.
  • Métropole bewaart het overzicht over het hele printproductieproces met de Dashboard-module, die van de bedrijfsinformatie overzichtelijke grafieken maakt waarmee ze in één oogopslag kunnen zien hoe het zakencijfer evolueert zodat ze kunnen bijsturen.
  • Rapporten over het proces generen ze eenvoudig met de Rapportgenerator-module. Want meten is weten!

MultiPress helpt Métropole Atelier om inzicht én overzicht te verwerven in de belangrijkste operationele en businessaspecten van hun signbedrijf. Met een gerust hart kunnen ze hun verdere toekomst tegemoet.

Lees het volledige klantenverhaal

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.