Zoek

Het nieuwe schooljaar in met ‘Optempo’

Het nieuwe schooljaar in met ‘Optempo’

In 2015 startte Dorien Vanhamme haar praktijk ‘Studiebegeleiding op maat’, met focus op orthopedagogische begeleiding van jongeren en hun ouders. Vandaag ruilt ze de huidige praktijknaam in voor iets betekenisvoller, Optempo, en telt de praktijk ook twee extra collega’s.

Een hart voor kinderen. Dat is de belangrijkste drijfveer waarom Dorien in 2015 haar praktijk ‘Studiebegeleiding op maat’ oprichtte. De focus lag en ligt nog steeds op het aanbieden van begeleiding op maat van elke jongere vanuit een (praktijkgerichte) orthopedagogische visie. Ze vindt het daarbij belangrijk dat jongeren op een positieve manier kunnen terugblikken op hun schoolcarrière. “Ik wil kinderen en jongeren niet enkel helpen met hun schoolresultaten, maar ik hecht ook veel belang aan het sociaal welbevinden van het kind of de jongere in kwestie, zowel op school als na de schooluren”, zegt Dorien. Samen met het kind en zijn/haar ouders probeert ze dan ook steeds op zoek te gaan naar strategieën die de schoolloopbaan van het kind een positieve wending kunnen geven.

Hoewel ze tot 2019 het werk vooral alleen deed, kan ze sinds 2020 rekenen op de hulp van Sabrina. En daarbij is het niet gebleven: vorige week vervoegde ook Noa het team. Zij zal voornamelijk op zaterdagen een handje helpen. En met enkele nieuwe collega’s volgt meteen ook een nieuwe praktijknaam, Optempo. We bieden studiebegeleiding op maat van elke jongere en proberen daarbij alle kwaliteiten van de jongere in te zetten, steeds op zijn/haar eigen tempo.”

En wat we juist mogen verstaan onder ‘studiebegeleiding op het tempo van elke jongere’? Van huiswerkbegeleiding, vakspecifieke bijles, algemene studiebegeleiding in het secundair en studiemethodiek voor het hoger onderwijs tot studiekeuzebegeleiding, ondersteuning in thuisonderwijs, examencommissie en het nalezen en begeleiden van werkstukken, papers en eindwerken. Eén ding is zeker: bij Optempo gaan kinderen en hun ouders samen op zoek naar de best mogelijke oplossing om hun schoolcarrière in goede banen te leiden.

Wens je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@optempo.be of bel naar 0479/84.38.95

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.