Zoek

GRAFOC promoot PrintmediaJobs met nieuwe campagne

GRAFOC promoot PrintmediaJobs met nieuwe campagne

Via het platform PrintmediaJobs voert het sectorale loopbaanfonds GRAFOC een multimediale promocampagne om mensen warm te maken voor een boeiende baan in de printmedia-industrie.

“Sinds vorig jaar is vergrijzing een sectoraal feit”, stelt David Benoit van GRAFOC vast. “Veel medewerkers met pakken ervaring en kennis gaan de komende jaren op pensioen, vervanging vinden is bijna onmogelijk”. In 2022 kwam GRAFOC via PrintmediaJobs met een portaalsite waar bedrijven vacatures kunnen posten. “Wie op zoek is naar een baan kan een CV achterlaten en in functie van duurzame tewerkstelling is er de mogelijkheid om medewerkers te coachen op de werkvlek”, duidt Benoit.

Wondermiddel

Met de nieuwe promocampagne via social media en een reeks gratis posters in grafische scholen wordt iedereen die op zoek is naar een job in de printmediasector aangesproken. “De posters worden verspreid onder 35 Vlaamse scholen die printmedia-opleidingen aanbieden, van drukker en afwerker tot cross media”, zegt David Benoit. “Het ultieme wondermiddel bestaat niet, maar door een mix van tools aan te bieden ondersteunt GRAFOC via PrintmediaJobs bedrijven in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers.”

De posters worden verspreid onder 35 Vlaamse scholen die printmedia-opleidingen aanbieden.

Stagebedrijven

Wie op zoek is naar een stageplaats in de printmedia-industrie kan terecht op het platform PrintmediaStages.be. U vindt er een database met de Erkende Stagebedrijven/Duale Leerbedrijven. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe stagebedrijven of duale leerbedrijven”, laat GRAFOC weten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.