Zoek

Fujifilm toont uitbreiding Acuity assortiment met nieuwe printer op FESPA 2023 en meer details over historisch partnerschap Fujifilm-Barberan.

Fujifilm toont uitbreiding Acuity assortiment met nieuwe printer op FESPA 2023 en meer details over historisch partnerschap Fujifilm-Barberan.

Na het succes van Fujifilm’s ‘New Blueprint for Wide Format’ thema op FESPA 2022 in Berlijn, zal Fujifilm FESPA 2023 (München, 23rd-26th mei) gebruiken om ontwikkelingen van zijn bestaande Acuity-modellen te presenteren, evenals de onthulling van een geheel nieuwe machine. Ook zal Fujifilm meer details tonen over zijn partnerschap met industriële fabrikant Barberan, om single-pass inkjet naar de sign- en displaymarkt te brengen.

De 500m2 stand van Fujifilm zal bestaan uit zes vitrines. Vier van deze vitrines tonen printers die voor het eerst te zien waren op FESPA 2022, zodat Fujifilm de technologische ontwikkelingen en verbeteringen die sindsdien zijn doorgevoerd, alsmede de eerste marktsuccessen kan belichten. Een andere vitrine wordt gebruikt om de samenwerking met Barberan te belichten en de zesde om een gloednieuwe machine in de Acuity line-up te onthullen. 

‘Live’ op de stand:

Acuity Prime L

De Acuity Prime werd voor het eerst op FESPA 2022 onthuld. Deze stijlvol ontworpen nieuwe flatbed – die een grotere versie is van de Acuity Prime 20 en 30 modellen – heeft een flatbed van 3200mm x 2000mm, print op snelheden van 202m2/u, is eenvoudig te bedienen en produceert hoge printkwaliteit op hoge snelheid. Hij beschikt over zes vacuümzones en 16 medialocatiepinnen en maakt tandemprinten mogelijk – printen aan de ene kant van het bed terwijl u aan de andere kant instelt. 

Acuity Ultra Hybride LED

De Acuity Ultra Hybrid LED, die ook vorig jaar op de FESPA werd onthuld, wordt dit jaar opnieuw getoond. De 3,3 m lange high-end printer biedt uitzonderlijke printkwaliteit en prestaties op zowel harde als flexibele substraten. Hij print met snelheden tot 218 m²/uur (RTR) en levert een printresolutie tot 1200 x 1200 dpi. De printer is uniek in de combinatie van ultrahoge kwaliteit en een concurrerend rendement op investering voor zowel harde als flexibele toepassingen, allemaal in één platform.

Acuity Ultra R2 (5m en 3,2m configuraties)

De bekroonde Acuity Ultra R2, die medio 2021 werd aangekondigd, is verkrijgbaar in versies van 5 m of 3,2 m. Op de stand toont Fujifilm de 5m versie, het vierkanaals conventionele UV-drogende High Speed model, dat vorig jaar werd ontwikkeld en tot 65% sneller print dan de standaard 5m machine. Fujifilm zal ook de nadruk leggen op de aanzienlijke snelheidsverhoging – tot 39% – die is bereikt voor het 3,2 m High Speed-model.

De Acuity Ultra R2 wordt nu geleverd als een modulair systeem en bestaande modellen kunnen ter plaatse worden geüpgraded om lichte kleuren, wit of High Speed-modi toe te voegen, afhankelijk van de vereisten van de drukkerij.

Grote onthulling

Fujifilm zal ook een gloednieuwe toevoeging aan de Acuity-reeks tonen die vóór de show zal worden aangekondigd. Ook wordt dan zijn historische partnerschap met Barberan  gedemonstreerd met een schaalmodel en een videodemonstratie.

David Burton, Business Director, Fujifilm Wide Format Inkjet Systems zegt hierover: “We kunnen niet wachten om opnieuw onze Acuity-grootformaatprinters te presenteren, die waar voor hun geld, betrouwbaarheid en stabiliteit bieden. 

“FESPA 2023 biedt het perfecte platform om zowel het verkoopsucces als de technische verbeteringen die we in de afgelopen 12 maanden aan het bestaande assortiment hebben aangebracht te belichten, terwijl we ook vooruitkijken naar wat komen gaat, met de onthulling van een geheel nieuwe machine op de stand en veel meer details over onze opwindende samenwerking met Barberan. 

“Aan iedereen die FESPA dit jaar bijwoont, we kijken ernaar uit u te verwelkomen op onze stand.”

Bezoek Fujifilm op de FESPA op Stand B10, Hal A1. 

Ga voor meer informatie naar: print-emea.fujifilm.com/fespa23

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.