Zoek

Duurzaamheid door regionale productie

Duurzaamheid door regionale productie

Milieubewust ondernemen staat bij swissQprint, de Zwitserse fabrikant van hoogwaardige grootformaatprinters, hoog in het vaandel. Het bedrijf streeft met een sterke focus op regionale toeleveringsketens naar een zo milieuvriendelijk mogelijke productie en neemt zijn sociale verantwoordelijkheid.

swissQprint betrekt 70% van zijn machineonderdelen bij leveranciers binnen een straal van 80 km, waardoor de CO₂-uitstoot tijdens het productieproces tot een minimum wordt beperkt.

Een grootformaat printer van swissQprint bestaat uit 3000 onderdelen. 

De strategie van korte transportroutes bij de aanschaf van deze componenten speelt een centrale rol in het duurzaamheidsbeleid van de onderneming.

Volledige inhouse montage

swissQprint ontwikkelt en bouwt 100% van zijn printers op het hoofdkantoor in Kriessern, Zwitserland. Alle leveranciers van machinebehuizingen en mechanische onderdelen bevinden zich binnen een straal van 10 kilometer rond Kriessern. 
Dit betekent minder impact op het milieu en tegelijkertijd een boost voor de lokale economie en meer banen. Een voorbeeld hiervan is het solide machineframe dat wordt geproduceerd door een lasbedrijf dat in hetzelfde gebouw is gevestigd als swissQprint.

Bijdrage aan de lokale economie en sociale projecten

Met een meerderheid van Zwitserse bedrijven (80% in totaal) onder zijn leveranciers onderstreept swissQprint zijn betrokkenheid bij de Zwitserse industrie. Een van de lokale leveranciers is RHYBOOT, een sociale onderneming

die woon- en werkplekken biedt aan mensen met een handicap. Dit partnerschap laat zien dat het streven van swissQprint niet alleen gericht is op ecologisch, maar ook op sociaal duurzaam handelen.

Verdere informatie:

swissQprint Benelux

Buchtenstraat 14B

BE-9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem)

T +32 92 982 700

info@swissqprint.be

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.