Zoek

Doorgedreven automatisering bij Creapack

Doorgedreven automatisering bij Creapack

Creapack maakt displays en POS-materiaal voor o.a. de farma- en retailsector. Het displaybedrijf had stilaan nood aan een gestroomlijnde en geautomatiseerde administratie- en productieworkflow…Maar hoe voeg je die twee samen?

Creapack’s groei en ambitie overstijgen de bestaande software

Wanneer je oude MIS-pakket de groei en ambitie van je printmediabedrijf niet meer ondersteunt en daarenboven meer problemen dan voordelen heeft, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een betere oplossing. Dit was ook zo bij Creapack. Het op maat geschreven pakket (Cobol en UNIX) had lange tijd zeer goed de business ondersteund, maar vertoonde toch enkele duidelijke pijnpunten. Er werd dan ook besloten om dit pakket niet verder te ontwikkelen maar op zoek te gaan naar een geschikte software-oplossing op de markt.

De keuze voor MultiPress werd snel gemaakt: niet alleen omdat MultiPress het leidende MIS/ERP-pakket in de sector is. Ook vergelijkbare en gerenommeerde collega’s zoals Kartonnage Mels, Hellyn en Van de Velde Packaging zijn trouwe gebruikers van de door Dataline ontworpen business software. 

Dashboardmodule voor inzicht

Jessica Lefevere, gedelegeerd bestuurder van Creapack, vertelt over de dashboardmodule van MultiPress: “Ik gebruik die enerzijds om de omzet en de marges op te volgen, maar anderzijds ook om de bezoeken van verkopers op te volgen in de rapporten. We ontwikkelen die dashboards continu. Vanaf we een interne vraag hebben zoals “Hoe zit het met de rentabiliteit van dit product, naar productiecategorieën of naar portefeuilles van vertegenwoordigers?”, creëren we er een nieuw dashboard voor.” Vooral de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid laat toe dashboards bedrijfsbreed, snel en gemakkelijk in te zetten. Niet alleen bedrijfsleiders hebben baat bij overzicht in de workflow, het verbetert ook de transparantie tussen de medewerkers zelf. 

Betere klantenservice met de webmodule

Naast de geslaagde dashboards, werd ook de webmodule van MultiPress geïntegreerd bij Creapack. “De webmodule werd opgezet voor enkele grote klanten”, vertelt Kris Debosschere, COO en R&D manager: “Omdat we een zeer korte levertermijn hebben van vaak slechts enkele dagen, moeten onze klanten vanuit verschillende landen kunnen bestellen, moeten ze de voorraad kunnen zien en moeten ze ook de realtime voorraad kunnen zien”. 

Maar wat waren dé absolute MultiPress gamechangers voor het Creapack team? Dat lees je op de Dataline site!

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.