Zoek

Caldera en Four Pees kondigen CalderaRIP V15 aan.

Caldera en Four Pees kondigen CalderaRIP V15 aan.

De Franse softwareontwikkelaar Caldera en haar Benelux distributeur Four Pees hebben de release aangekondigd van CalderaRIP Versie 15, de nieuwste versie van het bekroonde RIP-programma.

Hoogtepunten van de nieuwe versie zijn onder meer zes nieuwe functies voor alle gebruikers van Versie 15, en enkele speciale extra’s die voorbehouden zijn voor CalderaCare-abonnees. Bovendien is de ondersteuning voor besturingssystemen uitgebreid ter voorbereiding op de release van MacOS Monterey en zijn er meer dan 20 nieuwe ‘Print & Cut-drivers’ toegevoegd aan V15 ISO. Samen met de nieuwe versie van CalderaRIP brengt het bedrijf ook V1.12 van CalderaDock uit, de toolbox waarmee gebruikers de licenties en installatie van al hun Caldera-oplossingen kunnen beheren. CalderaDock krijgt een verbeterde interface voor het koppelen en wisselen van RIP-licenties en de Sync&Deploy-module, waarmee gebruikers hun drivers en profielen op afstand kunnen installeren. 

Dankzij de nieuwe functies in Versie 15 zal CalderaRIP een van de veelzijdigste RIP-pakketten op de markt worden. Met de nieuwe White Under Marks-functie kan er nauwkeuriger worden gesneden in niet-witte media, zoals donkere, transparante of metalen substraten, terwijl de nieuwe Wide Contour Offset de nauwkeurigheid van het snijproces in krimpende of vervormende textielsubstraten sterk verbetert. Gebruikers zullen hun trimworkflow kunnen automatiseren met behulp van de ASP-functie (Automatic Slicer Positioning) van de Fotoba XLA 170. Dat is een exclusieve functie van CalderaRIP die bespaart op handmatige processen en een maximale snijsnelheid, flexibiliteit en precisie levert.  

Arnaud Fabre, Product Manager bij Caldera:“We hebben onze 30e verjaardag aangegrepen om de workflows van onze klanten te optimaliseren door een reeks nieuwe functies toe te voegen aan onze RIP. Het verheugt me te zien dat we na drie decennia nog steeds even vernieuwend uit de hoek komen en dat onze klanten blijven profiteren van onze stevige basis terwijl we samen onze tanden zetten in nieuwe uitdagingen.” 

Versie 15 bevat ook een nieuwe Preview-functie om geneste jobs beter te kunnen opvolgen in productieomgevingen met een hoge doorvoer. Ze vereenvoudigt de inspectie en verificatie van jobs voor en na het drukken en kan worden gebruikt om makkelijk geneste jobs te identificeren en markeringen te controleren om fouten en mediaverspilling te minimaliseren. De bestaande TileOrder-functie is verbeterd en er is een nieuwe update van de Pantone Fashion and Home Interior-spotkleurenbibliotheek. 

Sébastien Hanssens, VP Marketing & Operations: “CalderaRIP Versie 15 past naadloos in onze lange traditie om de behoeften van onze klanten centraal te stellen bij alles wat we doen. Elke nieuwe versie van de RIP is ontworpen om hun activiteiten te stimuleren met de meest geavanceerde totaalsoftware voor digitaal drukwerk op de markt.”

Meer lezen

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.