Zoek

BNP PARIBAS FORTIS PRIVATE EQUITY STAPT IN HET KAPITAAL VAN POP SOLUTIONS

BNP PARIBAS FORTIS PRIVATE EQUITY STAPT IN HET KAPITAAL VAN POP SOLUTIONS

BNP Paribas Fortis Private Equity heeft een belang van 31% genomen in POP Solutions uit Nijvel. Die minderheidsparticipatie past in de strategie van de groep voor duurzame en verantwoorde groei, zowel lokaal als internationaal. POP Solutions, een toonaangevend bedrijf in Point of Sale (POS) oplossingen, is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van promomateriaal op het winkelpunt.

John Morent en Pascal Vandecaveye richtten POP* Solutions op in 2007. Het bedrijf is zowel organisch gegroeid als door verschillende overnames. Vandaag is het vooral actief in de Benelux en Frankrijk. Met de komst van een minderheidsaandeelhouder, BNP Paribas Fortis Private Equity, wil het bedrijf zijn positionering en zijn engagement voor een ecologisch verantwoorde en duurzame wereld versterken. Zo steunt en begeleidt de risicokapitaalvennootschap van de bankgroep de twee medeoprichters bij de sterke groeiambities en de verdere ontwikkeling van het bedrijf, zowel in België als in het buitenland.

Al bijna 17 jaar helpt POP Solutions merken en retailers om hun instore zichtbaarheid te optimaliseren en hun verkoop te stimuleren. Het bedrijf is vooral actief in de retail, de (para)farmacie- en de DIY-sector. POP creëert innovatieve POS-oplossingen (displays, stands, meubilair, etc) in diverse materialen (bijv. karton, metaal, plastic, hout) in zijn productievestigingen in Nijvel en Kontich. Het biedt zijn klanten een unieke gepersonaliseerde ondersteuning: van ecodesign en -ontwikkeling, 3D, productie en assemblage tot distributie naar de verkooppunten.

Voor de verwerking van de zowat 5.000 bestellingen van POS-materiaal per jaar rekent de groep op de expertise van zijn 95 medewerkers in Nijvel, Kontich, Mechelen en Amersfoort. POP Solutions realiseert een jaaromzet van 35 miljoen euro dankzij enkele honderden actieve klanten.

POP Solutions zet volop in op een ecologisch verantwoorde wereld, hetgeen integraal deel uitmaakt van hun DNA. “Ons doel is om, in het collectief belang, samen met onze klanten en leveranciers nog meer te evolueren naar een nog duurzamere sector”, zegt John Morent, CEO van POP Solutions. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf voor het tweede jaar op rij een EcoVadis Gold Medal heeft behaald voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf streeft ernaar zijn klanten, via dialoog en geïntegreerde cocreatie, POS-materiaal met de kleinst mogelijke C02-voetafdruk aan te bieden. Zo beantwoordt het aan de vele ecologische criteria en sluit het aan bij de Europese Green Deal.

“Sinds 2007 hebben John Morent en Pascal Vandecaveye een bevoorrechte relatie met BNP Paribas Fortis, gebaseerd op wederzijds vertrouwen”, zegt Raf Moons, Head of BNP Paribas Fortis Private Equity. “Bovendien zijn de twee oprichters erin geslaagd om een sterke dynamiek te genereren die gericht is op zowel organische als externe groei, met behoud van zeer hoge kwaliteitsnormen. We hebben ook veel waardering voor de sociale, maatschappelijke en milieuwaarden die het bedrijf uitdraagt en die veel weerklank vinden bij BNP Paribas Fortis.”

“De klanten, leveranciers en medewerkers van POP Solutions kunnen erop vertrouwen dat er voor hen niets verandert. Of beter gezegd, alles verandert, maar in de goede zin. Want deze alliantie is niet alleen een teken van vertrouwen van onze bankier sinds jaar en dag, het garandeert ook meer zekerheid voor onze toekomstige ontwikkeling”, besluit Pascal Vandecaveye, CEO van POP Solutions.

POP Solutions ontwikkelt al meer dan 15 jaar oplossingen die de visibility van bedrijven en merken in het verkooppunt boosten. Het bedrijf was oorspronkelijk actief in de productie van kartonnen POS-materiaal, maar richtte na verschillende overnames ook een afdeling op voor permanent POS-materiaal, én een eigen digitaledrukkerij. Met twee productiefaciliteiten – één in Nijvel en één in Kontich – is POP Solutions vandaag een belangrijke speler in multimateriaal POS-oplossingen in de Benelux en Frankrijk.

BNP Paribas Fortis Private Equity, de risicokapitaalvennootschap van BNP Paribas Fortis, is al sinds de jaren 80 actief op de private-equitymarkt in België. Vandaag neemt BNP Paribas Fortis Private Equity minderheidsparticipaties en verschaft het mezzaninefinanciering aan performante middelgrote ondernemingen. Bovendien is BNP Paribas Fortis Private Equity actief als investeerder in gespecialiseerde venture capital- en private-equityfondsen die aanwezig zijn op de Belgische markt. Directe participaties van BNP Paribas Fortis Private Equity zijn onder meer Studio 100, JAC, Konings, Penne, Quality Assistance, PointChaud en Ecosteryl.

BNP Paribas Fortis (www.bnpparibasfortis.com) biedt in België een totaalpakket van financiële diensten aan particulieren, zelfstandigen, beoefenaars van vrije beroepen, ondernemingen en publieke instellingen. Op het gebied van verzekeringen werkt BNP Paribas Fortis nauw samen, als verbonden agent, met AG Insurance, leader op de Belgische markt. De bank verstrekt internationaal ook maatoplossingen aan vermogende particulieren, grote ondernemingen en publieke en financiële organisaties. Daarbij maakt zij gebruik van de knowhow en het wereldwijde netwerk van BNP Paribas.

Perscontacten

BNP Paribas Fortis
Valéry Halloy
Press Officer
valery.halloy@bnpparibasfortis.com
+32 475 78 80 97

POP Solutions
Laurie Brion
MarCom manager
laurie.brion@pop-solutions.be
+32 476 92 96 26
www.popsolutions.be
Rue de la Technique, 9
1402 Nijvel

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.