Apex3R staat centraal bij onthulling nieuw MultiCam democentrum door Kongsberg PCS

Apex3R staat centraal bij onthulling nieuw MultiCam democentrum door Kongsberg PCS

Kongsberg Precision Cutting Systems (‘Kongsberg PCS’), heeft een gloednieuw customer experience center onthuld in zijn hoofdkwartier in België, gewijd aan zijn MultiCam reeks geavanceerde frees- en CNC-snijsystemen.

s Werelds eerste gediversifieerde leverancier van digitale afwerkings- en CNC snijsystemen heeft het vlaggenschip, de MultiCam Apex3R, geïnstalleerd in het nieuwe democentrum om een van de meest geavanceerde en veelzijdige CNC freesmachines op de markt te laten zien.

“De Apex3R zet de standaard voor freesmogelijkheden met zijn perfecte balans tussen prestaties en precisie”, zegt Chris Rogers, International Sales Manager bij Kongsberg PCS. “Nu we de deuren opengooien van onze nieuwste demofaciliteit – grenzend aan ons Kongsberg Customer Experience Center – wilden we niet alleen de kracht en mogelijkheden van de MultiCam machines demonstreren, maar ook laten zien hoe ze onze doelstelling ondersteunen om automatisering eenvoudig te maken.”

Met spindelsnelheden van 5,5-13,4 pk kan de Apex3R een verscheidenheid aan materialen snijden, waaronder kunststof, aluminium, hout, schuim met hoge dichtheid en composietmaterialen. “Het zware, spanningsvrije, volledig gelaste frame van 9,5 mm stalen buizen wordt in huis gefreesd met parallelle nulpunten tot op 25 micron nauwkeurig, waardoor loodrecht en parallel snijden mogelijk is”, aldus Chris. “Dit maakt de CNC machine ook stijver, wat trillingen vermindert en de freeskwaliteit verbetert. De standaard meegeleverde Operator Station-interface zorgt ervoor dat bedrijven meteen kunnen beginnen met frezen en minimale onderbreking van werkprocessen hebben, terwijl een drieassig bewegingscontrolesysteem een strakke controle geeft over de freeskwaliteit voor nauwkeurig en kwalitatief hoogwaardig snijden.”

De opening van het demo center is de laatste fase van de geplande groei van Kongsberg PCS, waarbij het merk MultiCam verder wordt uitgebreid in Europa na de overname eind 2021.

“De MultiCam CNC snijsystemen openen een enorme nieuwe markt voor Kongsberg PCS, met klanten in een groot aantal verschillende sectoren,” zei Chris, “alles van signmaking tot digitale afwerking, lucht- en ruimtevaart tot automotive, hardhout tot meubelmakerij en zelfs thermovormsnijwerk tot kunststofproductie.

“We zijn verheugd om het nieuwe demo center te gebruiken om te laten zien hoe MultiCam zulke innovatieve oplossingen levert voor een veelheid aan industrieën en toepassingen, en de Apex3R is een fantastische machine om deze reis mee te beginnen,” zei Chris.Ga voor meer informatie over het gehele assortiment MultiCam oplossingen en gereedschappen naar www.MultiCam.com.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.