Zoek

Antalis streeft naar duurzamere visuele communicatie!

Antalis streeft naar duurzamere visuele communicatie!

Antalis werkt actief aan het terugdringen van klimaatverandering en implementeert aantrekkelijke en betrouwbare alternatieven voor standaard plasticsoorten door te innoveren: PVC-vrije plasticsoorten, plasticsoorten van biologische oorsprong en materiaal op basis van vezels. Met andere woorden: Antalis streeft ernaar uitgebreidere levenscycli van producten te creëren door principes omtrent circulaire economie in haar bedrijfsmodellen te integreren.

Daar komt bij dat positieve verandering alleen gezamenlijk kan worden versneld. Daarom geeft Antalis ook zo ontzettend veel prioriteit aan haar vermogen om haar doelgroep de middelen te geven om verantwoordelijkere beslissingen te nemen. Dat is het doel van het Green Star System van Antalis: een gebruiksvriendelijk platform waar ‘ecologische’ sterren worden toegekend. Dit systeem maakt gebruik van een duidelijk gedefinieerde set gegevens binnen twee parameters: 

  1. grondstof

Lagere waarderingen worden gegeven aan materialen gemaakt van fossiele grondstoffen – kortom plastic – terwijl hogere scores worden gegeven aan hernieuwbare materialen, en zelfs nog hoger voor producten gemaakt van gerecycleerde materialen.

  • behandeling van het product na gebruik
    Is het bijvoorbeeld moeilijk te recycleren? Bevat het gevaarlijke stoffen die niet voldoen aan de REACH-voorschriften van de EU?

Door producten met een hogere score volgens het Green Star System van Antalis te gebruiken, kunt u aan uw klanten en stakeholders laten zien dat u actie onderneemt om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Meer weten over het Green Star System? Neem contact op met Antalis via visualcom.be@antalis.com – +32 (0)2 451 12 00 of kijk op www.antalis.be

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.