Zoek

AMS Digital Printing kiest met Anapurna H1650i LED voor multi-inzetbare printer

AMS Digital Printing kiest met Anapurna H1650i LED voor multi-inzetbare printer

Met de installatie van een nieuwe Anapurna H1650i LED hybride printer, nu ruim een half jaar terug, heeft het in Antwerpen gevestigde AMS Digital Printing een flexibele duizendpoot in huis gehaald. “De mogelijkheid om zeer snel te kunnen schakelen tussen plaat- en rolmateriaal was doorslaggevend bij onze beslissing”, zegt zaakvoerder Ary Maes.

AMS Digital Printing is een totaalleverancier van full-color in- & outdoorreclame, voertuigbekleding, spandoeken, reclamepanelen, vlaggen, totems, raam- en geveldecoratie. Zij ontwerpen, produceren en plaatsen het allemaal zelf. Met meer dan 20 jaar ervaring op zak onderscheiden zij zich van andere grootformaatprintleveranciers door diensten met toegevoegde waarde aan te bieden, zoals maatprojecten en creatieve oplossingen die “net niet” voor de hand liggen.

Hands-on demo

Het was net om al die “speciallekes” vlot te kunnen produceren, dat AMS op zoek was naar een bijkomende allround hybride printer. Via een kennis kwam Ary Maes in contact met Niko Dheedene, Sales Manager bij Agfa voor inkjetoplossingen. “Er was van bij het begin een goede klik met Niko. Je voelt meteen aan dat hij vanuit zijn praktijkervaring met kennis van zaken spreekt. De demo bij Agfa was zeer goed voorbereid en georganiseerd. Het feit dat onze eigen mensen tijdens de demo ook hands-on met de printer aan de slag konden, werd enorm op prijs gesteld, want uiteindelijk zijn zij wel degenen die er dagelijks mee werken. Niets werd aan het toeval overgelaten en het plaatje klopte volledig.”

Hybride machine was key

Het was een doordachte keuze om voor een hybride machine te opteren. Ary vertelt: “Ook wij ontsnappen niet aan de tendens van korte levertijden. Waar we vroeger vaak gelamineerde folie kleefden op plaatmateriaal, hoeft dat nu niet langer. Dat scheelt een pak tijd. Bijkomend voordeel is ook dat er minder manipulatie is en er daardoor ook minder fout kan gaan. Niet onbelangrijk om de broodnodige marges te bewaken. Een bijkomende meerwaarde van deze printer is dat de prints droog en klaar voor verdere verwerking en installatie uit de machine komen. Sinds kort hebben we ook een eigen freesmachine en het is gewoon fijn dat je hiermee meteen na het printen aan de slag kan gaan. Bovendien zijn de prints zeer krasbestendig en de kleurvastheid, zelfs niet gelamineerd, is meer dan goed voor de gemiddelde levensduur van een reclamebord.”

Makkelijk hanteerbaar formaat

Dat AMS voor een toestel met een printbreedte van 1650 mm koos, is ook geen toeval. Ary legt uit: “Bigger is better, hoor je vaak, maar die vlieger gaat niet altijd op. Wij hebben specifiek voor dit formaat gekozen vanwege de hanteerbaarheid van het geprinte medium. Een plaat of folie van die breedte kan nog makkelijk door één persoon gemanipuleerd worden. Alles wat groter is, wordt moeilijk. Niet onbelangrijk als je op verplaatsing bent en je ergens op grote hoogte een plaatsing moet doen.”

Besluiten doet Ary als volgt: “De printer staat er nu ruim een half jaar en we zijn dik tevreden. Installatie en opstart zijn prima verlopen en de medewerkers vinden het een toffe machine om mee te werken. Vooral ook omdat wisselen tussen plaat- en rolmateriaal echt een non-event is, wat ons toelaat om snel te schakelen tussen verschillende opdrachten. Wat ik ook echt op prijs stel, is dat we altijd bij Niko terecht kunnen met vragen en hij ons ondersteunt met allerhande tips & tricks om alles uit de printer te halen. Een aanrader!”

Zaakvoerder Ary Maes bij de Anapurna H1650i LED

Meer informatie over AMS Digital Printing en Agfa’s Anapurna-printers vindt u hier: www.amsdigital.be en www.agfa.com/printing/large-format/printers

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.