Zoek

Agfa presenteert omzetstimulerende inkjetoplossingen op FESPA 2021

Agfa presenteert omzetstimulerende inkjetoplossingen op FESPA 2021

Onder het motto ‘New beginnings. New opportunities’ viert Agfa de geleidelijke ‘heropening’ van de wereld en de gelegenheid om zijn allernieuwste reeks inkjetprintoplossingen direct aan de Europese grafische industrie te tonen op FESPA in Amsterdam (12-15 oktober).

Mortsel, België – 31 augustus2021

“We vinden het heel fijn om de Europese aanbieders van printservices na al die tijd weer op een beursstand van Agfa te mogen verwelkomen en persoonlijk met hen te kunnen praten”, zegt Tom Vermeulen, hoofd van Agfa’s businessunit Inkjet Sign & Display.“Hoewel we in de afgelopen anderhalf jaar een reeks drukbezochte virtuele evenementen en tal van onlinedemonstraties hebben georganiseerd, kijken we ernaar uit om de behoeften van drukkerijen weer live te bespreken. We helpen hen graag om hun productiviteit op te voeren en nieuwe groeikansen te creëren. In de afgelopen periode hebben we een aantal oplossingen ontwikkeld en/of geperfectioneerd die we graag willen tonen.”

Agfa zal op FESPA de volgende inkjetoplossingen presenteren:

  • Agfa’s nieuwe vlaggenschip voor het hoogste sign & display-marktsegment. De 3,3 m brede hybride Jeti Tauro H3300 UHS LED-inkjetprinter, die wegens zijn kracht en robuuste constructie ook wel ‘The Beast’ wordt genoemd, is gericht op de betrouwbare 24/7-productie van printopdrachten met een eersteklas beeldkwaliteit, zelfs bij de hoogste doorvoer 
    (2-pass modus), en haalt een snelheid van 600 m²/u. Naast sign & display-werk is deze printer ook geschikt voor het bedrukken van golfkarton. De Jeti Tauro H3300 LED is leverbaar in zes configuraties: vier voor het bedrukken van plaatmateriaal en twee voor rollendruk. Op FESPA wordt de printer getoond met een handbediende laadtafel en een automatische ontlader.
  •           Agfa brengt nog een nieuwe printer mee naar FESPA. De 3,2 m brede Avinci CX3200-sublimatietextiel printer produceert levendige prints van hoge kwaliteit op uiteenlopende polyesterweefsels voor indoor of outdoor soft signage en interieurdecoratie, hetzij rechtstreeks, hetzij met transferpapier als tussenstap.
  • Op de stand zal ook Agfa’s Oberon RTR3300 te bekijken zijn. Deze 3,3 m brede rollenprinter combineert een uitstekende kwaliteit en hoge doorvoer met een uniek gebruiksgemak. Met zijn uv-led uithardingslampen en watergekoelde tafel kan deze printer zelfs de meest warmtegevoelige rolmaterialen aan. De optionele dual-roll-functie maakt efficiënt afdrukken op twee kleinere mediarollen mogelijk.
  •           Alle machines worden aangestuurd door Agfa’s 
    Asanti-software, die de printworkflow stroomlijnt, de kleurconsistentie garandeert en dankzij slimme algoritmes voor het laagste inktverbruik in de markt zorgt. 
  •           In de grootformaatzone illustreren diverse oogverblindende druksamples de drukkwaliteit van Agfa’s machines en de GREENGUARD Gold-gecertificeerde inkten. De bezoekers kunnen hier ook inspiratie opdoen voor talloze creatieve mogelijkheden.
  •           In een speciale industriële inkjetzone, eveneens voorzien van druksamples, staan experts klaar om Agfa’s oplossingen te bespreken voor inkjettoepassingen waarbij drukken onderdeel van een industrieel productieproces is. Enerzijds ontwikkelt Agfa geïntegreerde drukoplossingen, zoals Alussa voor lederdecoratie en InterioJet voor laminaatbedrukking. Anderzijds biedt Agfa bouwers van industriële druksystemen hoogwaardige inkjetinkten (zowel uv- als watergebaseerde pigmentinkten) aan voor een groot aantal industriële toepassingen. Het bedrijf werkt daarbij zowel samen met de drukpersenfabrikanten als met hun klanten.

Over Agfa

Agfa ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid assortiment van beeldverwerkingssystemen en workflowoplossingen voor de grafische industrie en de medische sector, en voor gespecialiseerde, hoogtechnologische industrietakken, zoals die van de gedrukte electronica of oplossingen voor hernieuwbare energie.

De hoofdzetel bevindt zich in België. De voornaamste productie- en onderzoekscentra bevinden zich in België, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Oostenrijk, China en Brazilië. Agfa is wereldwijd actief via eigen verkooporganisaties in meer dan 40 landen.

Contact:press@agfa.com

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.