Zoek

50 jaar Grafityp in stijl gevierd

50 jaar Grafityp in stijl gevierd

In 2020 bestond Grafityp 50 jaar. Corona zorgde er voor dat de festiviteiten rond deze mijlpaal op de lange baan geschoven moesten worden. Eind september werd de verjaardag alsnog groots gevierd, met als toetje de publicatie van een boek over de geschiedenis van het bedrijf.

Groots feest

Samen met ruim 400 genodigden vierde de familie Bosman, grondleggers van het bedrijf, de 50ste verjaardag van het bedrijf. Thema was “Grafityp 5.0 – revisiting the past, reinventing the future”. De vele gasten uit binnen- en buitenland werden culinair in de watten gelegd en getrakteerd op een spectaculaire lasershow. De muzikale omlijsting was in handen van Aces, de bekende eurodance-act 2 Fabiola en DJ Tom. Het feest duurde tot in de vroege uurtjes.

Dealer Meeting

De Grafityp 5.0 party was meteen ook de afsluiter van de Grafityp dealer meeting, een evenement dat doorgaans om de twee jaar plaatsvindt. Grafityp dealers komen steeds weer graag naar deze meeting, waar nieuwe producten en strategieën voorgesteld worden.

Lijvig boek

Aan het eind van de Grafityp 5.0 party kregen alle gasten een exemplaar van het nieuwe boek, met de titel “Grafityp 5.0” mee naar huis. Dit boek vertelt de geschiedenis van het bedrijf en van de familie Bosman tot in de kleinste details. In deze rijk geïllustreerde verhalenbundel lezen we hoe Herman Bosman Sr. al na de tweede wereldoorlog in Amsterdam zijn bedrijf startte, om uiteindelijk in 1969 naar Houthalen (België) te verhuizen, waar het bedrijf de naam Grafityp kreeg. We lezen ook hoe Herman Bosman Jr. op 17-jarige leeftijd in het familiebedrijf stapte en samen met zijn echtgenote Rosa verder aan de positie van Grafityp bouwde. Inmiddels is ook hij officieel uit het bedrijf teruggetreden, en wordt de toekomstige geschiedenis geschreven door de derde generatie, de dochters Brigitte en Patricia, die samen met de in 2020 aangestelde externe CEO Patrick Nijs de lijnen uitzetten. Eén van de laatste wapenfeiten is de introductie van Omega-Skinz, een gloednieuwe car wrap serie die in samenwerking met het Nederlandse SOTT International op de markt gebracht werd.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox. Je kan op elk moment terug uitschrijven

S'abonner à notre newsletter

Laissez votre nom et votre e-mail ici et recevez notre newsletter dans votre boîte aux lettres.
Vous pouvez vous désinscrire à tout moment.

Ontvang onze nieuwsbrief

Laat je naam en e-mail hier achter en ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.
Je kan op elk moment terug uitschrijven.